NVC H1 doet goede zaken tegen Ormi

EPE – Afgelopen donderdagavond speelde NVC H1 tegen Jumbo van Andel-Ormi H1. Ormi, dat twee plekken hoger stond op de ranglijst. Het werd 1-3 voor NVC (22-25, 19-25, 25-16, 15-25).

Ormi is een team met de nodige ervaring, waar de gemiddelde leeftijd en ervaring aan NVC-zijde lager ligt. Toch blijkt ervaring niet altijd genoeg te zijn, want NVC vloog uit de startblokken. De Nijkerkse passing begon stabiel waardoor spelverdeler Bart Zijlstra direct gebruik kon maken van al zijn aanvallers. Met name aanvoerder Johan van Baaren werd goed gevonden aan de buitenkant. Ormi, dat normaal sterk en tactisch kan serveren, kon NVC niet voldoende onder druk zetten, waardoor de openingsset naar de Nijkerkers ging.

De energie zat er goed in bij NVC, ook set twee kende een goede start. De servicedruk was hoog, en de foutenlast bijzonder laag. Waar het jonge talent aan de kant van Epe nog prima stond te passen, waren het vooral de routiniers die de service van NVC niet onder controle kregen. Hierdoor keek Ormi al snel tegen een achterstand van 10-18 aan. De Nijkerkse verdediging verslapte na deze serviceserie, waardoor Ormi weer wat dichterbij kroop. Maar NVC was op tijd bij de les, en pakte de set alsnog.

In de derde set was NVC het even kwijt. Ormi herpakte zich in de service en wist de tot dan toe stabiele pass aan het wankelen te brengen. NVC had moeite met de side-out, en was ook niet alert in de verdediging. Na een time-out was er een dubbele wissel met Christian Prins voor Ruben Paul Drost en Gerrit Oosterhoff voor Johan van Baaren. Helaas konden zij het tij niet meer keren en was de beruchte derde set voor de Epenaren. Misschien toch een stukje ervaring.

NVC schudde het verlies van de vorige set snel van zich af en begon in de vierde set weer vrijuit te spelen. Het eerste deel van de set ging nog gelijk op, maar halverwege was het weer de service van NVC die het verschil maakte. Ormi kwam moeilijk tot scoren, waar NVC door goed pass- en verdedigingswerk voor spreiding kon zorgen. De middenblokkering van Ormi had hier zichtbaar moeite mee, waardoor het voor NVC-middenman Wouter van Wuijckhuijse enkele keren prijsschieten was. NVC voelde dat het Ormi bij de kraag had en liet niet meer los.

De volgende wedstrijd is wederom een belangrijke voor NVC, deze wordt gespeeld tegen middenmoter TweeVV H1 uit Ede. Aanvang 16:45 uur.