Heren Flevo winnen knap

Foto:

ALKMAAR –  Eerder dit seizoen werd er in Nijkerk met 8-8 gelijk gespeeld tegen de ploeg uit Alkmaar. Voorafgaand van deze wedstrijd stonden beide teams in de middenmoot, waarbij Flevo precies 3 punten boven DAW stond.

Flevo kwam nog wel op voorsprong in het begin van de wedstrijd, maar daarna kwam de thuisploeg sterk terug en liep uit naar een 5-2 voorsprong.

In het vervolg van de wedstrijd kwam Flevo beter terug in de wedstrijd. Beide teams kregen veel overtal situaties en deze werden vaak benut. De thuisploeg zag de voorsprong kleiner worden, tussenstand 7-6.

DAW voerde een keepers wissel door en bouwde daarna de voorsprong uit naar 9-6. Flevo kwam door aanvoerder Mark Stolk, goed voor 8 doelpunten deze wedstrijd terug naar 9-9.

De laatste periode was allesbeslissend in deze dynamische wedstrijd. Flevo kwam op voorsprong door een hard schot van Wouter Haandrikman. Daarna overleefden de Nijkerkers een man-minder situatie en stopte keeper Roel Gijtenbeek een strafworp. Halverwege deze periode kwam DAW weer gelijk door het benutten van een man-meer situatie.
Daarna haalde Flevo de drie punten binnen door opnieuw een doelpunt van Wouter Haandrikman. Mark Stolk benutte in de laatste 30 seconden een overtal situatie en het verzet van Alkmaar was gebroken. Door goed op te letten kon Flevo de bal nog heroveren en wist Mitchell Fenema met nog 6 seconden op de klok de eindstand op 10-13 in Nijkerks voordeel te bepalen.

bijdrage van Kees van de Vliert

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen