Kampioen DOS (W) overklast Telstar/Dé Registermakelaar 1

WESTBROEK – Afgelopen zaterdag kon koploper DOS (W) tegen Telstar/Dé Registermakelaar 1 kampioen worden.

Dat dit kampioenschap terecht is, daar lieten de Westbroekers geen twijfel over bestaan. Na een ruststand van maar liefst 18-6 werd het uiteindelijk 27-14.

DOS achttien treffers met rust tegen een schamele zes van Telstar. Gaf dit een vertekend beeld? Geenszins, want de Hoevelakers waren het eerste halfuur een speelbal voor de Westbroekers en liepen vanaf het eerste moment achter de feiten aan. Verdedigend was men steeds te laat. Aanvallend kwam men niet onder de verdedigende druk uit. Na een 9-1 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht bij een stand van 18-6.

In de rust werd routinier Arjan van Leijenhorst gewisseld voor Bas Hopman en dit resulteerde in een enigszins gelijkwaardige tweede helft. De thuisploeg was minder scherp in de afronding en sporadisch vloog er een bal in bij de Hoevelakers. Beide ploegen geloofden het wel en sloten de wedstrijd af bij een stand van 27-14.

De laatste zaalwedstrijd is thuis tegen Victum. De ploeg uit Houten heeft nog punten nodig om kans te maken op handhaving en het zal dan ook een interessante ontmoeting worden. Aanvang 16:30 uur, sporthal De Slag.