Badmintonners troeven elkaar af

Foto:

Dat een herenteam van BC Hoevelaken de regiokampioenschappen zou winnen stond al vast, want de twee teams van BCH stonden, na het afzeggen van de anders kampioen uit Loosdrecht, bovenaan.

Jaarlijks strijden alle kampioenen uit de verschillende poules tegen elkaar voor de titel algeheel regio kampioen.

Om 14.00 uur traden team M1 en M2 aan voor het spelen van 2 herendubbelpartijen. Deze partijen brachten een team nog geen voorsprong. Christiaan en Bart (M2) wonnen eenvoudig van Jeroen en Erik, maar Marcel en Martin (M1) brachten de spanning terug door hun wedstrijd in 3 sets te winnen.

Daarna wist Jeroen van Pelt (M1) van Christiaan Doornekamp te winnen en het eerste team op een 2-1 voorsprong te brengen. Maar de overige 3 enkelpartijen werden gewonnen door het tweede team. Zowel Marcel Sloeserwij (tegen zijn zoon Bart) en Martin van Vliet (tegen Corné vd Loo) hadden een kans op de overwinning, maar konden uiteindelijk niet de partij naar hun hand zetten. Toen ook de vierde enkelpartij door Roland vd Loo gewonnen werd van vader Erik, wist team M2 dat het nog maar 1 overwinning verwijderd was van de titel.

Jeroen van Pelt en Martin van Vliet (M1) wonnen de eerste set van de dubbelpartij overtuigend en hadden de winst voor het grijpen in de tweede set. Een foute service van Jeroen deed de partij echter kantelen en deze werd zelfs verloren. De laatste dubbelpartij werd ook door M2 gewonnen waarbij de eindstand van 6-2 op het bord stond.

Uiteindelijk heeft het tweede herenteam aangetoond dat zij niet alleen promotie maken naar de eerste herenklasse maar ook het predikaat M1 mogen dragen volgend jaar. Beide teams kunnen terugkijken op een fantastisch seizoen en een bijzondere ervaring door tegen elkaar te strijden bij de Regiokampioenschappen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen