Walk Inn Boys weer onderuit tegen SK Turkuaz

De zaalvoetballers van Walk Inn Boys namen het woensdag in sporthal Corlaer op tegen SK Turkuaz en stonden aan het einde van de wedstrijd met lege handen.

Net als vorig seizoen werd het 2-3 in het voordeel van het laag geklasseerde SK Turkuaz. Na de winst op stadsgenoot Sparta/De Laak had Walk Inn Boys weer uitzicht op de tweede plaats. SK Turkuaz staat voorlaatste en heeft nog een kleine kans op handhaving via de nacompetitie, maar dan moet het alle komende wedstrijden winnen.

Vanaf het begin van de wedstrijd zette Walk Inn Boys veel druk naar voren en dat noodzaakte SK Turkuaz tot het maken van veel overtredingen. Na een aantal minuten speeltijd besloot ook SK Turkuaz druk te gaan zetten, maar Walk Inn Boys kwam daar steeds goed onderuit en vond aanvaller Patrick Boor steeds in de punt van de aanval. Na zo’n situatie verscheen Paul Prins voor de doelman maar hij tikte de bal tegen de paal.
Ondanks dat SK Turkuaz ook een aantal keren gevaarlijk werd kwam Walk Inn Boys aan de leiding: Casper IJsbrandy werd onderuit gelopen en schoot de toegekende vrije trap via de onderkant van de lat achter de keeper: 1-0.

De Nijkerkers kregen vervolgens meerdere mogelijkheden op een ruimere voorsprong, maar wisten die niet te benutten. SK Turkuaz bleef zodoende in de wedstrijd en hield geloof in een goed resultaat door de 1-0 ruststand.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld in eerste instantie niet veel. Walk Inn Boys werd veel slordiger en kreeg steeds meer moeite om tot een goede aanval te komen.
SK Turkuaz veranderde de wedstrijd met twee doelpunten binnen een minuut: na een toegekende vrije schop schoot men raak langs/door de muur en later was doelman Joeri Epskamp in een grondgevecht met een tegenstander verwikkeld waarna hij een tik tegen zijn hand kreeg en de bal los moest laten die tergend langzaam over de doellijn verdween: 1-2.

Walk Inn Boys moest nu ineens in de achtervolging, maar de defensie van SK Turkuaz stond goed. Toch kwamen de Nijkerkers langszij via een man meer situatie kwam Auke Walet vrij en schoot hard raak: 2-2.
Lang kon Walk Inn Boys hier niet van genieten want na een verre uitworp van de keeper van SK Turkuaz kopte een speler de bal richting het doel en liet Joeri Epskamp zich verrassen: 2-3. Hierna speelde Walk Inn Boys met Paul Prins als meevoetballende keeper. Patrick Boor was nog het dichtst bij een treffer, maar hij raakte de paal. Zo bleef het bij een 2-3 nederlaag en lijkt het er op dat de tweede plaats uit het zicht is voor de ploeg van Arnold Jansen en Arjan van der Horst.