NSC verslaat Staphorst in een spannende wedstrijd

NSC kreeg al in de 1e minuut een kleine mogelijkheid toen een vrije trap van Sturing maar net naast ging. Staphorst werd na een kwartier de beter spelende ploeg en Klaas de Graaf, die goed speelde, moest een aantal keer handelend optreden. NSC oogde onrustig en vooral in balbezit ging het niet goed. Nu werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

De tweede helft bracht waarvoor je naar het voetbalveld gaat: spanning en sensatie.
Vanaf de aftrap breekt Termelez door de verdediging heen, wordt onderuit gelopen. Vaak is het niet verstandig dat dezelfde persoon ook de penalty neemt, maar Termelez schoot hem binnen al zat de keeper er wel goed bij. Staphorst ging daarna vol op de aanval en kreeg ook wel wat kansen, maar de verdediging stond prima bij NSC. Op het middenveld werd er ook gestreden voor elke meter en dat was een lust om te zien.

NSC kreeg via De Ridder en Bartels een paar kansjes, maar de grootste was voor Yannick. Na een vlot lopende aanval via Bartels kwam de bal bij Yannick die de bal in de verre hoek schoot. Het moet gezegd worden dat de keeper goed redde en Staphorst in de wedstrijd hield.

Na onoplettendheid achterin bij NSC kwam Staphorst toch terug in de wedstrijd en scoorde een kwartier voor tijd de 1-1. NSC kwam direct vanaf de aftrap weer op 1-2 na goed doorzetten van Van de Groep die ervoor zorgde dat Staphorst niet kon groeperen en meteen de voorsprong weer op het bord schoot. Daarna had het nog wel 3-4 kunnen worden want beide ploegen kregen nog kansen. Na ruim 95 minuten vond de scheidsrechter het pas prima.