Goud voor DOTOturnster

Foto:

NIJMEGEN – Zaterdag 25 maart kwamen drie talentjes van DOTO Nijkerkerveen in actie tijdens de laatste van drie voorwedstrijden turnen dames 4e divisie.

Ellen van Valkengoed deed mee bij de categorie jeugd 1 D1 en was toch wel wat zenuwachtig dit keer. Op de brug behaalde Ellen een mooie score en werd tweede op dit toestel, een mooie start van de wedstrijd. Op de evenwichtsbalk wist Ellen zich helaas niet staande te houden met de radslag, wat haar een hele punt kostte en werd 11e op dit toestel. Ellen herstelde zich zeer goed op de vloer met haar vrije oefening en wist met kop en schouders boven alle andere turnsters de allerhoogste score te behalen. Als laatste toestel turnde Ellen de handstandoverslag over de Pegasus en werd hier 5e.  Met een puntentotaal van 50.450 werd Ellen van Valkengoed zeer verrassend KAMPIOEN in haar leeftijdsgroep.
Omdat ze bij de tweede voorwedstrijd ook kampioen werd, heeft zij zich hiermee als beste turnster geplaatst voor de Regiofinale op 15 april a.s. in Arnhem.

Sofia Emirjan beet het spits af bij de categorie instap D1. Sofia turnt haar oefeningen volgens de “verplichte” oefenstof. Bij het onderdeel sprong turnde zij een handstand platvallen op een verhoogd vlak welke zij uitmuntend uitvoerde. Ook de hurksalto werd dit keer heel goed uitgevoerd tot stand. Ook op de evenwichtsbalk wist zij zich zeer stabiel staande te houden, behalve met haar opsprong, hierbij gleed zij met de split van de balk. Desondanks behaalde zij op dit toestel de 5e plaats.
In het totaal klassement behaalde de kleine Sofia in een sterk deelnemersveld de 14e plaats. Helaas had zij niet voldoende punten behaald voor een plekje in de finale.

Bij de categorie pupil 1 D1 liet Michelle de Bock zich van haar beste kant zien. Michelle wilde heel graag een plaatsje in de finale behalen en begon haar wedstrijd zeer goed op de evenwichtsbalk, hier werd zij kampioen ! Bij de vrije oefening op vloer liet Michelle zien dat zij een zeer lenige turnster is en turnde hierdoor gracieus. Helaas ging het bij het onderdeel sprong mis, met de hurksalto zakte Michelle te diep door haar knieën en belandde hierdoor op haar achterwerk, wat dus meteen een hele punt kostte.
Dit was erg jammer, want hierdoor werd Michelle 11e en zat er geen finale voor haar in.

bijdrage van Annelies Blankestijn

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen