Imola onbekend voor Deroue

Foto:

Na een wederom sensationele overwinning staat Scott Deroue stevig aan de leiding in het WK Supersport 300-klassement.

De Nijkerkervener verraste op zijn eigen TT Circuit Assen met een perfect uitgevoerd slotoffensief. In de allerlaatste ronde kwam de Kawasaki-coureur aan kop te liggen en stond die niet meer af, ondanks stevig aandringen van wildcard-rijder Glenn van Straalen.

Met 50 punten op zak kijkt Deroue uit naar zijn volgende uitdaging. En die is er zeker, want de 21-jarige coureur kwam nog niet eerder in actie op Autodromo Enzo e Dino Ferrari Imola. Het midden in een woonwijk gelegen circuit mag dan nieuw zijn voor Deroue, toch is hij duidelijk op een missie in Italië. Doel is namelijk om het WK-klassement ook na de derde race stevig in handen te houden. De snelheid en het vertrouwen is er, en ook de enkel levert minder problemen op dan in Assen. Zodoende moet een goede klassering wederom mogelijk zijn. Hoewel het seizoen pas begonnen is, weet Deroue dat hij constant goede prestaties moet leveren om zijn leidende positie in het kampioenschap vast te houden. Het is echter nog een lange weg, waarbij Imola als volgende halte gezien mag worden.

Deroue: “Na een droomstart ga ik nu het eerste circuit van het seizoen tegenkomen waar ik nog nooit heb gereden. Ik ben erg benieuwd of de baan me ligt. In ieder geval heb ik veel vertrouwen in mezelf, het team en de motor. Op dit moment loopt het allemaal op rolletjes. Normaal gesproken leer ik vrij snel een circuit kennen, dus hopelijk kan ik zondag wederom voor een mooie positie strijden. Winst zou natuurlijk mooi zijn, maar ik weet ook dat het wellicht moeilijk gaat worden met alle Italianen op eigen bodem. Ik ga gewoon wederom mijn best doen en dan zie ik zondagmiddag wel wat uiteindelijk mijn klassering zal zijn.”

Tijdschema WK Supersport 300 – Autodromo Imola

Vrijdag 12 mei
12.15 – 12.45 uur: eerste vrije training
17.00 – 17.30 uur: tweede vrije training

Zaterdag 13 mei
11.30 – 11.45 uur: Superpole 1
11.55 – 12.10 uur: Superpole 2

Zondag 14 mei
14.20 uur: race

Autodromo Imola
Lengte: 4.936 kilometer
Aantal bochten: 22
Links: 13
Rechts: 9
Langste rechte eind: 358 meter

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen