Therese Klompenhouwer wint finale European Ladies Cup

Foto:

ROSMALEN – De roem en het palmares van Therese Klompenhouwer zijn haar al vooruitgesneld en bekend tot in alle windstreken van het biljarten.

De Nederlandse heeft haar wereldtitel dit jaar verspeeld, maar blijft absoluut tot de top drie van de wereld behoren. Zondagmiddag stond Klompenhouwer op het hoogste podium na de European Ladies Cup in Rosmalen, geflankeerd door twee speelsters die veel minder bekend zijn: de Spaanse belofte Estela Cardoso en de Duitse Steffi Daske.

Klompenhouwer: ,,Ik ben blij dat ik zo snel na mijn verloren WK toch weer een groot toernooi heb gewonnen.”

De Europese kampioene versloeg in de finale de 32-jarige Estela Cardoso uit Madrid met 30-18 in 26 beurten. De wedstrijd was in balans tot 12-12, daarna zette de Nijkerkse de aanval in en bouwde de voorsprong langzaam uit. Klompenhouwer over haar tegenspeelster in de finale: ,,Ik verwacht veel van haar, nu ze door meer te trainen nog meer progressie kan maken. Ze heeft een mooie afstoot en een goede wedstrijdmentaliteit. Ook Steffi Daske, een jonge Duitse, is een speelster die verder kan groeien. De routiniers, zoals Degener, Jetten en Le Bruyn, konden het hier niet maken. De jongere speelsters hebben daarvan geprofiteerd.”

bijdrage van Frits Bakker

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen