Padeldemonstraties door Nederlandse top

Foto:

De landelijke top van de padelcompetitie streek zondag neer bij de Nijkerkse Tennis- en Padelvereniging NTC.

Onder meer de nummers 1 en 2, Peter Bruijsten en Bram Meijer, gaven een demonstratie in één van de twee padelcourts bij de NTC.

Vier dagen lang speelden zo’n 50 spelers in drie categorieën om de prijzen. Woensdag en donderdag speelden de ‘beginners’ om een plaats in de finale en zaterdag en zondag was het de beurt aan de ‘gevorderden’ en de ‘wedstrijdspelers’.

Drijvende kracht achter dit eerste toernooi was Peter Dirksen, samen met acht enthousiaste padel vrienden was hij in staat dit in Nijkerk te organiseren.
Spelers uit de wijde omgeving wisten Nijkerk te vinden en komen zeker weer terug volgend jaar. Het enthousiasme was groot, de entourage was geweldig. Iedereen genoot zichtbaar van de wedstrijden.

Bij de beginners werd het toernooi ‘gedomineerd’ door een enthousiaste groep padel spelers uit Barneveld, die veel op de Nijkerkse padelbanen te vinden zijn. De eerste prijs in deze categorie ging naar Patricia Kalshoven en René Houweling. Zij waren in de finale iets te sterk voor Henrie en Gerrit van Beusekom. Bij de gevorderden gingen de prijzen naar Jürgen Haan en Daan van Seventer met als tweede René van Weerdt en Helga Janson.
In de voorronden bij de ‘wedstrijdspelers’ werd al snel duidelijk dat iedere wedstrijd in deze categorie bol staat van prachtige slagenwisselingen met geweldige reddingen. Het gebruik van de wanden, het samenspel tussen de spelers en het belang van de aanval werd in deze categorie heel mooi gedemonstreerd.
Klap op de vuurpijl was de finale op zondag in deze categorie. Dat dit een wedstrijd op hoog niveau werd was te verwachten: drie spelers op de baan die behoren tot de ‘top vier’ van Nederland.
Wat deze mannen lieten zien was pure promotie van de padelsport! Bijna elk punt bracht spektakel, het voorkómen van fouten en zoeken naar een opening in de verdediging van de tegenstanders was heel herkenbaar. Na zo’n vijf kwartier spelen stapten de nummer 1 en 2 van Nederland, Peter Bruijsten en Bram Meijer als overwinnaars van de baan. Zij wonnen de finale met 7-5 ; 6-2 van Piet Koetsier en Berend Boers.
Bram en Peter bedankten de organisatie voor dit fantastisch toernooi, zij namen de wisselbokaal in ontvangst en beloofden deze volgend jaar te komen verdedigen!!
Padel is nog een jonge sport in Nederland. Steeds meer tennisverenigingen leggen op hun park padelbanen aan. De Nijkerkse- Tennis- en Padelvereniging NTC was er vroeg bij. Sinds een jaar liggen er op het park twee prachtige banen. Deze week vindt bij NTC het BMW Ekris Tennistoernooi plaats. Iedere avond is er gelegenheid om zelf kennis te maken met padel!
Daarnaast is er de ‘Zomer Challenge’. Een bijzonder interessant aanbod, op de website van NTC leest u hier meer over.

Bovendien komt op 1 juli nog het Nederlandse veteranenteam trainen en een demonstratie geven op het complex aan de Bloemendaalseweg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen