Pover Veensche Boys wint van Terschuur

Foto:

Veensche Boys is door naar de volgende ronde van de districtsbeker. Er werd met 0-1 gewonnen van Terschuurse Boys. De uitvoering was echter bijzonder pover. 

Tweedeklasser Terschuurse Boys gaf bijna geen tegenwind, maar maakte het de voorhoede van Veensche Boys wel heel erg lastig. Veensche Boys wist pas na een rush en goal van Shane Arana Barrantes in de laatste minuut van de eerste helft het verschil te maken.
Misschien was het wel de grootste verdienste van Terschuurse Boys: Veensche Boys werd in de streekderby bijna geen ruimte gegeven om te voetballen. Daar kwam bij dat de voorhoede van Veensche Boys de scherpte miste, zoals ze die afgelopen dinsdag tegen Sparta Nijkerk wel tentoonspreidde. De balaanname was belabberd en combineren ging met horten en stoten. En zo kon de gewezen trainer van Anderlecht, John van de Brom, aanschouwen, hoe zijn neefje Robin, Guus Verhoef en Bas van de Grootevheen zich stukliepen op de stugge verdediging van de promovendus. Terschuurse Boys was zoniet van nog minder allooi. Het eerste kwartier werd er in de regen behoorlijk tegenspel gegeven, maar nadien werd vrijwel geen enkele kans meer gecreeerd. De vertrokken Lopez Magelhaes werd erg gemist. Veensche Boys toonde pas na een minuut of veertig haar ware kwaliteiten. De strijd nam toe en vooral Roy de Vries en Patrick van Weert begonnen de druk op te voeren. Shane Arana Barrantes lukte het vervolgens om in de slotminuut van de eerste helft door de verdediging te breken en met een afstandsschot de goalie van Terschuurse Boys te verschalken. Dat was ook de periode waarin Veensche Boys haar ware gezicht toonde en afstand had moeten nemen. In de tweede helft viel het spel dood. Veensche Boys kreeg nog wel allerlei kansen, maar de glans was er een beetje af.  In de districtsbeker heeft Veensche Boys gewonnen van Hoevelaken, Sparta Nijkerk 2 en Terschuurse Boys. Het is daarmee ongeslagen door naar de volgende ronde.
bijdrage van Kees van den Heuvel
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen