Veensche Boys op kop

‘Wij staan bovenaan,’ schalde het zaterdagmiddag vanaf de tribune van Veensche Boys.

Na het met 3-0 gewonnen duel tegen OWIOS kan het niet op voor de ploeg uit Nijkerkerveen. Het team mag zich de verrassende koploper noemen van de Tweede Klasse G.

OWIOS, in het verleden een taaie opponent, liet zich gemakkelijk oprollen. De mannen uit Oldebroek creeerden hoegenaamd geen enkele kans in de regenachtige wedstrijd. Het was Veensche Boys dat de wedstrijd domineerde en al gelijk binnen een kwartier de eerste dreun uitdeelde. Bas van de Grootevheen, man van de wedstrijd, legde de bal voor de goal en het was vervolgens voor Yannick Bouw een koud kunstje om de 1-0 binnen de tikken.

Veensche Boys had daarna nog diverse kansen om de voorsprong te vergroten, maar voldeed hier pas in de zesde minuut van de tweede helft aan. Toen was het Harry Hamstra die vanuit een kluwen spelers de bal in het net wist te werken. In de slotminuut was het vervolgens invaller Gerard Kroonenberg die het pleit beslechtte en de 3-0 aantekende. Brian Duijst, die na rust inviel met Michael Dingsdag, maakte zijn debuut in een competitiewedstrijd.