NSC verliest met 2-0 van DFS Opheusden

OPHEUSDEN – In de eerste helft ging het nog gelijk op, maar na de thee was NSC te onrustig om de achterstand in te halen.

In een gelijk opgaande eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en werd er veel gestreden op het middenveld. NSC probeerde met uitvallen de boel te ontregelen bij DFS, maar faalde in de afronding. Eerst was er een lob van Termelez die net door de keeper gepakt kon worden en daarna een kans voor Grovenstein die zijn bal langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. DFS kreeg ook een grote kans die net naast ging. Met nog een minuut te in de eerste helft kreeg DFS een vrije trap die vrij ingekopt kon worden en de 1-0 betekende.

Na de rust speelde NSC meer van het doel af, maar speelde het heel onrustig en kon moeilijk de bal in de ploeg houden. Als er wel een goede aanval werd opgebouwd, duurde het te lang of speelden ze elkaar niet aan. Yannick Cornelisz had de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn vrije trap ging via onderkant lat weer het veld in. Nadat NSC alles of niets ging spelen en centrale verdediger Schaap in de spits ging staan werd NSC nog even gevaarlijk, maar viel het doelpunt een minuut voor tijd aan de andere kant.
DFS kreeg nog een grote kans op 3-0, maar Ranzijn redde prima.