Veensche Boys verslaat AGOVV (video)

Koploper Veensche Boys heeft opnieuw drie punten in de pocket, maar vraag niet hoe.

Tegen een stug AGOVV kon pas laat in de tweede helft het verschil worden gemaakt en werd het 2-0. De goals werden gemaakt door Yannick Bouw en Danny Brouwer, terwijl AGOVV na drie wedstrijden nog altijd geen doelpunten op haar conto heeft staan.

Met die winst op zak mag Veensche Boys zich nog altijd lijstaanvoerder noemen in de Tweede Klasse G, tezamen met nog eens drie andere clubs. Waar De Blauwe Helden de voorgaande duels nog met overmacht wisten te winnen, daar bleek het op het winderige en natte complex aan de Westerveenstraat heel wat minder soepel te gaan. De club uit Apeldoorn zakte ver in en gaven Veensche Boys weinig ruimte. Toch lukte het af en toe om een bres te slaan in de verdediging van AGOVV. Met name Alwin van Domselaar verdiende een groot compliment. Dankzij zijn strijdlust lukte het veelvuldig de bal in het zestienmetergebied te krijgen, maar eenmaal oog in oog met keeper Droppert van AGOVV faalde Veensche Boys in de afwerking. Zeker drie 100%-kansen werden hierdoor om zeep geholpen, waarbij met name de kans van Rody Buitenhuis verzilverd had moeten worden. Toen het maar niet lukte om het net te bereiken van AGOVV, rook de opponent bloed en de wedstrijd leek te kantelen in het voordeel van de Apeldoorners.

Evenwel in de tweede helft werd ieder sprankje hoop voor AGOVV ongedaan gemaakt. Een feller Veensche Boys dicteerde na rust. Met zijn shirt aan flarden lukte het Kilian van Kasteel om Yannick Bouw te bereiken en die kopte tien minuten in de tweede helft raak. Daarna was het Veensche Boys dat de klok sloeg. Helemaal gerust kon trainer Richard van Vliet pas zijn na de 2-0 die even voor tijd door Danny Brouwer werd gemaakt. Daarmee konden wederom drie punten worden bijgeschreven. Volgende week volgt de ‘derby’ van Veensche Boys tegen Lunteren.

Bijdrage van Kees van de Heuvel (foto’s en tekst) en Ely Hackmann (video)