Hoevelaken wint wedstrijd van de twee gezichten

Na bijna zes jaar stond er voor sc Hoevelaken weer eens een uitwedstrijd tegen Teuge op het programma. Eerdere edities toonden aan, dat Teuge op verplaatsing altijd lastig is. Ook voor deze editie ging dat op, al had het daar in de eerste helft geen enkele schijn van. Hoevelaken was oppermachtig, speelde soms sprankelend voetbal en kwam al na zes minuten op voorsprong door een doelpunt van Tim Overmars.

Nadat de topscorer van Hoevelaken in de derde minuut de bal nog over het doel schoot, was het drie minuten later wel raak. Op zo’n 25 meter nam Overmars een hoge bal knap uit de lucht aan om vervolgens met een streep verwoestend uit te halen. De poging van de doelman om te redden wat er te redden viel was alleen maar voor de show.
Na dit vroege steuntje in de rug bleef Hoevelaken de bovenliggende partij. Ook Teuge deed voetballend een behoorlijke duit in het zakje, maar tot grote kansen leidde dat in de eerste helft niet. Doelman Sjoerd Kloppenburg had bijna een vrije middag en kon na een half uur vanaf tachtig meter toezien, hoe Dennis de Haas, die aan de basis stond van vele goede Hoevelakense aanvallen, en Tim Overmars een prachtige aanval opzetten. Toen de aanval ten einde leek stond daar bij de tweede paal ineens Barry de Winter, om de score te vergroten: 0-2.
In de wetenschap dat Teuge ook vorige week tegen Elspeet met een 2-0 achterstand ging rusten, maar desondanks een punt uit het vuur wist te slepen, begon Hoevelaken aan de tweede helft. Joeri van den Hoeven, die last had van een stijf been (“ijsbeentje”), bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Ruud Kassenaar. Of die wissel voor beide ploegen de basis legde voor een compleet andere tweede helft zal altijd een open vraag blijven, maar feit was wel, dat de tweede doorgang leek op de eerste helft, alleen met andere kleuren van shirts. Teuge bepaalde het spel en zette al na vijf minuten de toon, toen Jordi Kamphorst een goed opgezette aanval over links knap afrondde. De vrije dag voor Sjoerd Kloppenburg was daarmee voorbij, want met grote regelmaat zag hij de groene Teugse brigade voor zich opduiken. De eerste keer al vijf minuten na de aansluitingstreffer, toen de bal uit een harde kopbal net naast het doel belandde. Weer zeven minuten later werd het Hoevelakense strafschopgebied omgeturnd tot een schiettent, waar binnen een aantal luttele seconden eerst Sjoerd Kloppenburg tweemaal moest optreden en vervolgens Pascal de Jong de bal voor de lijn moest weghalen. De 2-2 werd al geteld, maar kwam er uiteindelijk niet. Ook niet in de bijna tien minuten extra tijd, die scheidsrechter Weuring noodzakelijk vond om bij te trekken. Het was voor de Hoevelakense supporters daarom lang billen knijpen en dat was niet nodig geweest wanneer Ruud Kassenaar of Dennis de Haas rond het halve uur de kans op de bevrijdende treffer had benut. Hoevelaken stapte met een benauwde overwinning van het veld en Teuge liet voor de tweede maal op rij zien, dat de tweede helft hen beter ligt dan de eerste.
Met dit resultaat blijft Hoevelaken de ranglijst aanvoeren. Omdat Zeewolde niet verder kwam dan 3-3 tegen Hatto Heim loopt Hoevelaken zelfs twee punten uit. Hoevelaken kan daar twee weken van genieten want voor komend weekend staan er geen competitieverplichtingen op het programma.