Gelijkspel voelt als nederlaag voor Sparta Nijkerk VR1

OOSTERWOLDE – Een oude voetbalwet zegt: Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel!

En zo gebeurde het dat Sparta Nijkerk een voorsprong van 2-0, die veel hoger had moeten zijn, in het laatste kwartier nog uit handen gaf door 2 zondagsschoten van VSCO’61 VR1.

Op bezoek bij promovendus VSCO’61 VR1 bleek al snel dat Sparta Nijkerk de bovenliggende partij was. De thuisclub werd terug gedrongen op eigen helft en Sparta Nijkerk creëerde een aantal hele goede kansen, die uiteindelijk pas in de 29e minuut een doelpunt opleverde. Christianne van Bloemendaal werd vrij gespeeld door Elvira Dokter en rondde koeltjes af.
Vlak voor rust nog een 100% kans, maar ook deze was niet aan de Sparta spitsen besteed, zodat de kleedkamer werd opgezocht met een magere 0-1 voorsprong.

Na rust opnieuw het initiatief voor Sparta Nijkerk, met als logisch gevolg de 0-2 door opnieuw Christianne van Bloemendaal, na een mooie combinatie met Sara Groters.
De buit leek binnen, totdat VSCO’61 in de 77e minuut plotseling tegen scoorde. Een lucky shot van 20 meter viel precies onder de lat binnen. De Spartanen leken niet van slag en al snel volgden weer 2 meer dan goede kansen. Maar zoals gezegd trad de oude voetbalwet in werking toen een VSCO’61 speelster de bal op 40 meter van het doel voor haar voeten kreeg en tot ieders verbazing de bal over de Sparta keepster in het doel zag verdwijnen.
Met nog maar 3 minuten op de klok en nog wat blessuretijd die werd bijgeteld door de uitstekend leidende scheidsrechter, probeerde Sparta Nijkerk de overwinning nog naar zich toe te trekken. Dit had zeker gekund, maar ook nu ging de bal niet tussen de palen.

Een blije tegenstander en een zware teleurstelling voor Sparta Nijkerk, dat totaal onnodig 2 dure punten laat liggen. Volgende week zaterdag 11 november zal het scherper in de afronding moeten zijn om ’t Harde VR1 te verslaan. De aftrap is om 12:30 uur op de eigen Ebbenhorst.