Nipte winst voor Flevo heren

Foto:

De heren van Flevo hadden een zware wedstrijd voor de boeg, de Snippen stond op de tweede plaats en had ook al gewonnen van de koploper.

De Nijkerkers werden gecoacht door Corné van der Tang, en hadden wegens blessures ook nog 3 gast spelers (van lagere teams) op de bank zitten. Toch wonnen de  mannen.

De eerste periode begon goed voor Flevo. Mark Stolk wist met 2 doelpunten de Nijkerkers op voorsprong te zetten. De Snippen kwam sterk terug en maakte met 2 goals de stand weer gelijk. Opnieuw was het Mark Stolk die Flevo naar een 3-2 voorsprong schoot. De bezoekers kwamen daarna weer op voorsprong door het benutten van twee man-meer situaties en een strafworp, tussenstand 3-4.

De tweede periode was compleet voor Flevo, door goals van Mark Stolk (4), twee van Ruben van den Bor en ook twee van Robert Koelewijn. Daardoor liepen de Nijkerkers uit naar een grote voorsprong 11-4. Wel liep Mark Stolk aan het einde van deze periode zijn derde persoonlijke fout op en mocht naar de kant.

In de derde periode, wisten de bezoekers te scoren via een geplaatst afstandsschot. Invaller Remy Haverlag kon scoren via een prima intikbal. Vervolgens liep ook Wouter Haandrikman zijn derde persoonlijke fout op. De Snippen kwam aan het einde van deze periode nog terug met twee goals, en brachten de tussenstand op 14-9.

De laatste periode werd nog bijzonder lastig voor Flevo. Ook Ruben van den Bor liep zijn derde persoonlijke fout op en zo zaten er 3 spelers van Flevo op de kant die niet meer mochten spelen. Ook bij de bezoekers waren er twee spelers die niet meer mee mochten doen. Flevo kon weinig meer doen dan tegenhouden. De bezoekers kwamen sterk terug tot 14-12. Met nog een paar seconden te spelen konden de bezoekers met een geplaatst afstandsschot de eindstand op 14-13 zetten.

bijdrage van Matthijs Jut

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen