Beloftenteam meiden v.v. Sparta Nijkerk speelt leerzame wedstrijd

11 okt , 10:34 Sport
2024 10 11 sparta beloftentesam
De grootste talenten van Sparta Nijkerk krijgen vanaf dit seizoen nog meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen en hun ambities waar te maken.
Onder de deskundige en bezielende leiding van oud Sparta Nijkerk Vrouwen 1 speelsters Afke van den Tweel en Christianne van de Kraats vormen ze samen het beloftenteam.
Daarmee spelen ze periodiek wedstrijden tegen beloftenteams uit de regio. Door deze wedstrijden met meer weerstand te spelen, worden ze beter voorbereid op het seniorenvoetbal. Daarnaast krijgen ze persoonlijke begeleiding en coaching op het gebied van professionaliteit, technische- en tactische vaardigheden.
Voor de wedstrijd werden Jenna Veenendaal en Danique Walet in het zonnetje gezet. Hoofd Opleidingen Mirsad Abdulovic feliciteerde deze speelsters met het bereiken van een mijlpaal. Na de hele jeugdopleiding doorlopen te hebben, maakte ze afgelopen week hun debuut in Sparta Nijkerk Vrouwen 1. Een doel voor alle andere talenten van het beloftenteam en dus een voorbeeld voor de rest. Mirsad gaf aan er vertrouwen in te hebben dat ze in de toekomst nog veel wedstrijden voor VR1 gaan spelen en ervan overtuigd te zijn dat een groot deel van de speelsters van het beloftenteam deze mijlpaal ook gaan halen. Deze week speelde het beloftenteam tegen Parkhout. Het resultaat was een 2-1 nederlaag maar bovenal voor de meeste speelsters een erg leerzame wedstrijd.
bijdrage van Sam Gersen