Deroue onderuit in laatste ronde

29 aug 2020, 23:00 Sport
2020 08 09 deroue
ARAGON - Scott Deroue was volop in gevecht voor een podiumpositie, toen hij in de laatste ronde weinig ruimte kreeg bij het aanremmen naar een haakse bocht.
De MTM Kawasaki MotoPort moest wijd en kwam op het vuile gedeelte van de baan ten val. Dit zorgde Deroue’s eerste nulscore in het seizoen 2020.
Vrijdagmorgen begon Scott Deroue aan de eerste van twee World Supersport 300 raceweekenden op Motorland Aragon. De MTM Kawasaki MotoPort coureur had in de vrije trainingen een goed ritme te pakken. Daarnaast probeerde Deroue met het team diverse dingen uit qua afstelling van de motor. Na drie vrije trainingen stond Deroue op een derde positie in gecombineerde tijdlijst, waardoor hij met vertrouwen aan de Superpole begon. In de kwalificatie wilde het echter niet helemaal lukken voor de 24-jarige coureur. Deroue klokte een gelijke rondetijd die hij ook in de vrije trainingen met een oude band reed. De Kawasaki-coureur plaatste zich als tiende voor de twee races op het Spaanse circuit.
Deroue had zaterdagmiddag een goede start in de eerste race van het weekend. De Kawasaki-coureur kwam terecht in de grote groep die streed voor plaats twee. Deroue was veelal in de voorste gelederen te vinden. In de tiende en laatste ronde knokte Deroue dan ook voor een podiumplaats. Bij het aanremmen na een recht stuk kreeg Deroue heel weinig ruimte. De rijder naast hem raakte ook nog zijn koppelingshendel tijdens het remmen. Deroue ging wijd en kwam op het deel van de baan terecht waar weinig grip is. Deroue verloor de voorkant van zijn motor en viel onderuit. Erg zuur om op deze wijze de eerste race te moeten beëindigen.
Door deze nulscore is Deroue nu tweede in het WK-klassement met zeven punten achterstand Ana Carrasco. Zondagmiddag krijgt Deroue kans om revanche te nemen tijdens de tweede World Supersport 300 race op Motorland Aragon.