Exakwa in return te sterk voor Sparta/Djops

02 okt 2023, 16:51 Sport
2023 10 02 sparta djops
Afgelopen zaterdag traden de korfballers van Sparta/Djops aan tegen Exakwa.
In de eerste speelronde van dit seizoen wisten de Nijkerkers de ploeg uit Lelystad met 11-14 te kloppen. Ditmaal verliep de wedstrijd anders.
Al vanaf de start worstelden beide Spartaanse aanvalsvakken om tot goede kansen te komen. Exakwa had daar minder last van en keek al vroeg in de wedstrijd tegen een 1-5 voorsprong aan. Om in de wedstrijd te blijven zag coach Voortman zich genoodzaakt tot wisselen. Dit leidde tot een iets betere kansen, maar het aantal doelpunten bleef gering. Met een stand van 3-7 zochten beide teams de kleedkamer op.
De tweede helft begon beter voor Sparta/Djops. Aanvallend begonnen beide vakken te lopen en langzaam maar zeker kropen de Nijkerkers dichterbij tot een 7-9 achterstand. Hierna was het echter het team uit Lelystad dat driemaal achter elkaar het gat van de korf vond. Dat bleek de genadeslag te zijn voor Sparta/Djops, dat niet meer in staat was het gat in doelpunten nog te verkleinen. Met een stand van 13-17 blies de scheidsrechter het laatste fluitsignaal.
Tot dusver lukt het Sparta/Djops dit seizoen nog niet om een constante wedstrijd op de mat te leggen. Met een derde nederlaag op rij staat het team inmiddels op de laatste plaats. Volgende week mogen de Nijkerkers zich proberen te revancheren in de ‘Nijkerkse Derby’ tegen Telstar/Schoonderbeek uit Hoevelaken.
bijdrage van Jarno van de Bor

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .

Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden.
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]