FC Almere maakt het Veensche Boys moeilijk

28 feb 2015, 22:55 Sport
2015 02 28 veensche boys almere 28 2 dwight brom
ALMERE - Veensche Boys heeft zaterdag weliswaar gewonnen van FC Almere, maar het team van trainer Jan Jaap Kooistra maakte het zichzelf niet gemakkelijk.
Veensche Boys stond riant voor met 0-3 en een kwartier voor tijd maakten de polderbewoners zowaar nog twee tegendoelpunten, waardoor de koploper van de Tweede Klasse B nog bijna het lid op de neus kreeg.
veensche boys almere 28 2 dwight
Veensche Boys had nog wat recht te zetten in Almere. De plaatselijke FC had de club uit Nijkerkerveen eerder in oktober behoorlijk op haar nummer gezet toen met 0-3 werd verloren en Veensche Boys met negen spelers verder moest als gevolg van tweemaal rood. Eenzelfde afgang werd Veensche Boys bespaard. Sterker, in Almere werd al na ruim één minuut gescoord. Via een mooie hakbal van Robin van den Brom werd Willem Olde Meule aangespeeld en in de draai en half over de grond trof de aanvoerder van Veensche Boys doel. Dat was een mooie opsteker en leek de opmaat naar een hele grote uitslag, zeker ook gezien het windvoordeel en dat de tegenstander de felle zon in de ogen had. Maar hierin kwam Veensche Boys bedrogen uit. FC Almere rechtte de schouders en zette nota bene de toon voor het verloop van de wedstrijd. Vooral het middenveld had Veensche Boys flink in de tang. Tot echte uitgespeelde kansen leidde het niet, maar Veensche Boys kwam evenmin aan de bal. De vrees was daarom ook dat FC Almere na rust echt zou toeslaan en vooral winst zou behalen uit het windvoordeel. Die hoop was snel vervlogen toen Robin van den Brom zoniet de mooiste goal uit de competitie op zijn naam zette. Iedereen dacht dat zijn crossbal over de goal en de keeper van FC Almere zou gaan, maar net op het juiste moment daalde de bal in de linkerhoek van de goal. Een wonderschoon doelpunt (0-2), dat FC Almere helemaal confuus maakte. Twee minuten later ontfrutselde diezelfde Van den Brom de bal van de keeper en scoorde zijn inmiddels zestiende doelpunt van de competitie (0-3). Invaller Melvin van Vaneveld kon de klus helemaal klaren, en revanche nemen op zijn eigen doelpunt in het thuisduel tegen FC Almere, maar het lukte hem niet een compleet vrije schotkans te verzilveren. De bal werd gepareerd door de keeper.
veensche boys almere 28 2 prins
Veensche Boys leek de wedstrijd daarna vrij eenvoudig te kunnen uitspelen, maar vergiste zich schromelijk in de veerkracht van FC Almere. Het team kreeg de geest na een eigen goal van doelman Wessel Kroon. Vanaf ongeveer 25 meter haalde middenvelder Jordy Fernhout hard uit, maar zijn schot belandde hard op de paal. Via het houtwerk kaatste de bal terug én tegen de keeper op, waardoor de bal opnieuw terugkaatste en over de doellijn rolde. Toen Fernhout in de 89ste minuut ook de 2-3 binnenkopte, was de spanning ineens helemaal terug. Met kunst en vliegwerk werd een gelijkspel vervolgens voorkomen. Volgende week, 7 maart, wordt de absolute kraker uit de Tweede Klasse B gespeeld als Argon te gast is in Nijkerkerveen. Eerder verloor Veensche Boys met 4-0 van de nummer twee in Mijdrecht.