Flevo H1 boeken vierde overwinning op rij

21 okt , 22:29 Sport
2024 1021 flevo h1
Afgelopen zaterdag ontving Flevo ZPC Amersfoort H6.
Met coach Engelsman afwezig, nam Hans de Groot de coaching over. Richard Deuzeman lag op doel, als vervanger van de zieke Roel Gijtenbeek.
In de eerste periode nam Flevo eenvoudig een 5-0 voorsprong. Aan het einde van deze periode scoorden de bezoekers tweemaal. De tweede periode leverde Flevo slechts één doelpunt op, dankzij een geplaatst schot van Ingmar Loos.
Voor de derde periode gaf de coach de opdracht om zuiniger te spelen. Binnen 15 seconden vergrootte Jelle Wiersma de voorsprong met een hard schot. De bezoekers scoorden snel daarna de 7-3. Op de midvoor positie was Ad van Twillert te sterk voor de verdediger en scoorde 8-3. Beide teams hadden een manmeer situatie en vroegen een time-out aan, maar er werd niet gescoord. Flevo liep verder uit met onder andere twee afstandsschoten van Patrick Zwart, wat de tussenstand op 11-4 bracht.
In de laatste periode bleef de thuisploeg rustig doorgaan met scoren. De bezoekers scoorden tweemaal uit een overtal situatie. Met nog 15 seconden op de klok zette Evert Guliker de eindstand op 16-6.