Gevoel van onmacht bij Sparta

08 okt 2023, 20:25 Sport
2023 10 08 vv staphorst
STAPHORST - Al na een minuut of vijf minuten keken de oranjehemden tegen een achterstand aan.
Vanuit een corner en via de onderkant van de lat werd de bal keihard tegen de touwen achter Swaneveld gekopt door aanvoerder Dirk Muis. Daarna kregen de Nijkerkers wel wat meer vat op de wedstrijd maar tot grote kansen kwamen ze niet. Behalve een kopkans voor Mark van der Weijden in de vijfendertigste minuut. Ook de gastheren zetten er niets meer tegenover in de eerste helft en zo werd er met de stand van 1-0 gerust.
De Spartanen begonnen best wel goed aan de tweede helft maar bijna net zo vlot als in de eerste helft wisten de Staphorsters de stand te verdubbelen 2-0. Twee kansen, twee goals. Omar el Ghazouani wist een minuut of zeven later nog wel de stand wat dragelijker te maken met een bekeken schot passeerde hij doelman van Zaltbommel van Staphorst 2-1. Dan veer je even op als Spartaan en borrelt het geloof in een goede afloop weer op. Maar er werd gewoonweg te weinig gecreëerd door de Nijkerkse heren. En als dan in de achtenzeventigste minuut de 3-1 binnen vliegt voor Staphorst, dan vervliegt het geloof aan Nijkerkse kant. Drie kansen, drie goals ongelofelijk efficiënt die Staphorsters. Dat daarna de 4-1 en 5-1 nog binnen vallen is slechts voor de statistieken en ons gevoel van onmacht.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?