Korfballers van Sparta B1 verzekeren zich met kampioenschap van promotie naar de eerste klasse

15 okt , 11:57 Sport
2024 10 15 kampioenschap sparta djobs b1 najaar 2024
IJSSELSTEIN - Zaterdagochtend trad Sparta in alle vroegte aan tegen Fortissimo.
Tot dusver had Sparta alle wedstrijden gewonnen waardoor de wedstrijd tegen de directe concurrent uit IJsselstein de laatste horde vormde voor het kampioenschap.
Door de ruime overwinning in de thuiswedstrijd was een punt al voldoende om het kampioenschap te bemachtigen.
Echter nam Sparta B1 niet voldoende met slechts een gelijkspel. Gebrand om met niets minder dan een ruime winst terug naar Nijkerk de keren startte Sparta aan de wedstrijd. Fortissimo dat geleerd had van de vorige wedstrijd was vastbesloten om met een goed verdedigend plan er een echte wedstrijd van te maken. Door een doelpunt van Doris verscheen toch al snel de eerste voorsprong op het scorebord. Vervolgens wist Sparta door doelpunten van Douwe, Tamara en Levi gestaag de voorsprong uit te breiden tot een ruststand van 1 - 4.
Ook de tweede helft bleek de diversiteit aan scorend vermogen bij de ploeg uit Nijkerk de sleutel tot doelpunten. Na een serie goede aanvallen zette Femke zichzelf ook op het scoreformulier met een mooie doorloopbal. Douwe en Levi zorgden ervoor dat het gat met de tegenstander definitief geslagen werd door de voorsprong uit te breiden naar 3-8. Ook de meegereisde invallers uit de andere teams, waaronder Rik die zijn invalbeurt zelfs wist te verzilveren met een doelpunt, bewezen met een goede invalbeurt feilloos mee te kunnen komen op het niveau. Met zijn doelpunt zette hij de definitieve uitslag van 3-9 op het scorebord.
Promotie De promotie is een bekroning op een sterk seizoen waarin Sparta B1 alle wedstrijden ongeslagen heeft afgesloten. Na afloop van de wedstrijd werd de overwinning dan ook uitgebreid gevierd en werd met een gezonde dosis enthousiasme alvast vooruitgekeken naar het zaalseizoen. “Het is fantastisch om te zien hoe deze groep spelers in zo’n korte tijd is uitgegroeid tot een hecht team”, aldus de trotse coaches. “Met veel plezier en vertrouwen gaan we de uitdaging aan in de eerste klasse.”
Op de foto v.l.n.r.:
voorste rij: Myrthe, Emma, Loïs, Femke, Tamara, Doris.
achterste rij: Bas (coach), Rik, Thomas, Levi, Jorik, Douwe, Stijn, Pim (coach).
bijdrage van Pim van Ramshorst