NSC wint moeizaam

25 sep 2016, 10:09 Sport
kq10zf4fngj04bkyc7qltssia nsc 4
DRONTEN - Knulligheden aan NSCkant maakten deze wedstrijd tegen de hekkensluiter spannend.
Met weer wat aanpassingen in de basisopstelling begon NSC aan de wedstrijd tegen ASV. Daarom was het niet gek dat het spel in het eerste kwart niet goed was en onrustig oogde. Spelers moesten even wennen aan hun nieuwe positie. Naar mate de 1e helft vorderde kreeg NSC meer grip op ASV en kreeg het via Bartels en Cornelisz een paar kansjes.
Na 35 minuten een mooie aanval over meerdere schijven die via Knikker bij Cornelisz terecht kwam. Hij scoorde beheerst de 0 - 1. Vlak voor rust een soortgelijke aanval van ASV, maar die bal ging net naast.

Rentree De Ridder

Je zou verwachten dat NSC met de routine en ervaring wel raad zou weten met ASV in de 2e helft. Een blunder van de keeper trok de stand echter recht. Van miscommunicatie tussen Kemp en Ter Mate profiteerde de ASVrechtsbuiten. Hij tikte de gelijkmaker binnen. NSC bleef het betere van het spel houden en ging weer op zoek naar de voorsprong. In zijn rentreewedstrijd (terug van een zweepslag blessure) maakte Tom de Ridder de 1 - 2. De goal was een beauty. Vanaf de rechterkant schoot hij (net als Van Basten) de bal over de keeper in de verre hoek.
NSC wilde de voorsprong uitbouwen, maar moest toch de gelijkmaker incasseren. Na een te korte terugspeelbal van Van der Lyde op Ter Mate, schoot de laatste de bal tegen de tegenstander in plaats van buiten de lijnen.
Rivas is het meest gevaarlijk, als hij in moet vallen. Ook zaterdagmiddag, waar hij profiteerde van een fout van de ASVdoelman: 1 - 3. De gelijkmaker (alweer) van ASV werd wegens buitenspel afgekeurd.
Mocht u het gemist hebben, dan hebben we nog een videoreportage over de mannen in de vroege uren op de Burcht.