Passief Veensche Boys laat weer steken vallen 

okt 25 2014, 20:25 Sport
nnwa4ul04k4kx0gih6xxyopn2 2014 10 25 veensche boys argon 25 10 shane
De topper in de Tweede Klasse B is in het voordeel geëindigd van Argon. In Mijdrecht ging Veensche Boys ten onder met 4-0. Daarmee is Veensche Boys afgezakt naar plek 4 in de competitie en Argon kan de champagne koud zetten om volgende week de eerste periode te vieren.
De ploeg van uit Mijdrecht was op alle fronten beter en legden alle omissies bij Veensche Boys bloot. Het leek wel alsof trainer Loenen de ploeg uit Nijkerkerveen tot in de detail had bestudeerd en dat bleek inderdaad het geval. Hij had de videoband opgevraagd van het bekerduel tussen SDC Putten en Veensche Boys en wist precies waar alle zwaktes lagen van Veensche Boys.
In de eerste helft leverde dat overigens nog geen soelaas op. Argon was technisch en fysiek beter en slechts door foutjes in de achterhoede van Argon kon Veensche Boys twee kansen creëren. Ferdi van de Pol schoot een voorzet van Robin van den Brom net naast en een bal van diezelfde Van de Pol raakte de paal. Voor de rest domineerde Argon tegen de initiatiefloze en passieve ploeg van trainer Kooistra. Niettemin wandelden beide ploegen bij rust met 0-0 van het veld.
Na de thee was Argon een stuk feller en drukte harder op de verdediging van Veensche Boys. Dat resulteerde in de eerste goal van Argon. Na een voorzet van de rechterflank schoot Bas Pel met een diagonaal de bal erin. Dat was reden voor trainer Kooistra om meer gif in het spel van de Boys te brengen. Jos Bouw en Roy de Vries vielen in voor Melvin van Vaneveld en Roy Beukers. Het gevaar voor de goal van Argon werd een heel stuk opgevoerd en bijna leek Veensche Boys het vertrouwen terug te winnen, tot een cruciaal moment de wedstrijd compleet deed kantelen in het voordeel van de koploper. Shane Arana Barrantes werd schandalig gevloerd door Soner Gedik. De scheidsrechter stond er bovenop, maar gaf geen rode kaart en zelfs geen gele kaart. Meteen daarna zag de arbiter van een afstand of dertig meter wel dat doelman Wessel Kroon van Veensche Boys hands had gemaakt buiten het strafschopgebied. Diezelfde Gedik mocht aanzetten voor een vrije trap en schoot de bal met effect prachtig in. Veensche Boys was gebroken en met het herstel kwam het niet meer goed. Het was invaller en van een blessure terugkerende Jesse Stange die het eindoordeel velde over Veensche Boys. Hij schoot een kwartier voor rust en een paar seconden voor tijd de 3-0 en de 4-0 binnen.
Officieus is Argon nu al periodekampioen, maar kan dit helemaal vervolmaken als ze volgende week aantreden tegen TAVV. Veensche Boys speelt volgende week opnieuw een topper, want Woudenberg, de huidige nummer twee, is dan de opponent thuis in Nijkerkerveen.
bijdrage van Kees van den Heuvel