Schimmelpennick van der Oyeschool wint wisselbeker schoolkorfbaltoernooi

21 sep , 20:40 Sport
2024 09 120 telstar schoolkorfbal04
Bij KV Telstar werden deze week onder mooie zonnige omstandigheden het Schoolkorfbaltoernooi en de clinics gehouden, gesponsord door Bouw- en Aannemingsbedrijf Schoonderbeek.
Woensdag 18 september vonden er in de ochtend clinics plaats voor de groepen drie en vier, waaraan de Farelschool, de Schimmelpenninck van der Oyeschool en De Spreng deelnamen. Warming up, korfschieten en tikkertje. Het doel was lekker sportief bezig zijn.
2024 09 120 telstar schoolkorfbal01
's Middags werd er enthousiast gekorfbald door alle deelnemende groepen van de basisscholen, aangemoedigd door een enthousiast publiek. Aan het einde van de dag werd de sportiviteitsprijs uitgereikt aan basisschool De Spreng en werden alle finalisten bekend gemaakt.
Vrijdag 20 september speelden alle finalisten in de avond tegen elkaar. Ouders, opa en oma’s en kennissen kwamen de finalisten aanmoedigen onder het genot van een drankje en hapje in de zon.
2024 09 120 telstar schoolkorfbal05

Winnaars

Bij groep vijf was de winnaar Farel 2 en de winnaar van groep zes was Schimmelpennick van der Oyeschool 3. Bij Groep zeven was de eerste plaats uiteindelijk voor De Hoeve 3. Winnaar van groep 8 was de Schimmelpennick van der Oye 2. Deze school won bij groep acht de eerste, tweede en derde prijs en won daarmee ook de wisselbeker.
Alle deelnemers aan de clinic hebben als herinnering een diploma ontvangen en de deelnemers aan het toernooi een medaille.
De deelnemende kinderen waren heel enthousiast. Annelyn: ,,Ik het vind het toernooi heel erg leuk. Overgooien vind ik ook erg leuk.’’ Tom: ,,Ik vind het spelen erg leuk. Je mag wel meer dan bij gewoon korfbal. Je mag verdedigd schieten, dat is wennen. Maar het is super leuk’’. Fedde: ,,Ik vind het toernooi ook heel erg leuk. Vooral scoren is leuk. En om samen met klasgenoten te korfballen’’.
Fenna: ..Het samen spelen vind ik het leukst’’. Marit:,, Ik vind het echt super leuk om hier samen met de klas te spelen’’.
KV Telstar kijkt terug op een mooi en sportief toernooi.
bijdrage van Marion Zuurveen en Esther van Beem