Sparta vr1 beloont goed spel met belangrijke 3 punten

19 okt , 21:47 Sport
2024 10 19 sparta vr1
HEERENVEEN - Een uitstekende wedstrijd resulteerde in een 1-2 overwinning op de nummer 2 van de ranglijst Heerenveense Boys VR1.
De Spartanen begonnen in het Friese Heerenveen uitstekend aan de wedstrijd. Een hoge intensiteit en goed spel leverde al snel 2 grote kansen op, maar nog geen treffer. Heerenveense Boys had het er niet gemakkelijk mee en kwam maar moeilijk aan aanvallen toe. De Spartanen zaten er kort op en controleerden het spel.
De 0-1 in de 29e minuut was een logisch gevolg van het wedstrijdbeeld. Een goal uit het boekje. Lieke van den Akker trok de bal vanaf rechts voor en Jolien van Looijengoed legde de bal vanaf de tweede paal voor op de inkomende Elouise van Ginkel, die eenvoudig af kon ronden. Sparta Nijkerk bleef de bovenliggende partij, maar scoorde voor rust niet meer.
In de tweede helft moest Heerenveense Boys komen. Het zette wat meer druk naar voren, maar echt serieus in de problemen kwam Sparta Nijkerk niet. Het bleef de controle houden en was met snelle uitvallen nog steeds het meest dreigend.
De net ingevallen Mareine Koole zette de 0-2 op het scorebord door goed druk te zetten op de verdediging van de tegenstander. Het leek nog even spannend te worden toen Heerenveense Boys de aansluitingstreffer scoorde in de 74e minuut (fraaie vrije trap in de kruising). De Spartanen bleven goed gefocust en speelden de wedstrijd gecontroleerd uit.