Telstar verliest punt in slotfase

19 sep 2016, 11:15 Sport
2016 09 19 telstar selectiefoto
Afgelopen zaterdag heeft Telstar een voorsprong van twee punten niet weten vast te houden.
Zowel MIA als Telstar hielden daardoor een punt over aan het duel (15-15). Op basis van de wedstrijd konden beiden ploegen daarmee leven. De druiven smaakten in het Hoevelakense kamp. net wat zuurder.

Revanchegevoelens

Voor beide ploegen stond veel op het spel. MIA wachtte nog op de eerste punten Bij Telstar heerste een sterk revanchegevoel na de draak van een wedstrijd tegen ODIK een week eerder. In een aantrekkelijke eerste helft kwam de Amersfoortse ploeg op een 0-2 voorsprong, maar gedurende de eerste helft kwam de thuisploeg beter in zijn spel. Vlak voor rust stond er een 10-7 voorsprong op het scorebord, maar twee afstandstreffers van de bezoekers verkleinden de marge naar één (10-9).

In laatste secondes gelijkmaker

Na rust hadden beide ploegen meer moeite om de korf te vinden. Telstar stond steeds aan de goede kant van de score. MIA liet het gat echter nooit groter dan één of twee worden. Vijf minuten voor tijd viel de belangrijke 15-13. In de tegenaanval verkleinde MIA direct dit gat vanaf de strafworpstip. Aanvallend werden vervolgens door Telstar niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Dat gaf MIA de gelegenheid om enkele seconden voor tijd van grote afstand de gelijkmaker binnen te schieten.

Gunstig perspectief voor komende weken

Uiteindelijk een teleurstellend resultaat, maar wel puntverlies met perspectief. Zonder topschutters Westeneng en Van Dijk werd evengoed de korf weer gevonden. Er stond er weer een team in het veld. Deze wedstrijd biedt dan ook een prima uitgangspunt om op door te bouwen voor de komende weken. Daarin staat de ploeg van Ronald Anbeek nog enkele lastige wedstrijden te wachten.
Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen Victum op het programma. Deze ploeg wacht nog op de eerste punten, maar Telstar heeft het de voorgaande jaren altijd lastig gehad tegen deze tegenstander. Men zal weer vol aan de bak moeten om de punten mee naar Hoevelaken te nemen. Aanvang 15:30 uur, sportpark De Weteringhoek in Houten.