TV Sparta: de Open Nijkerkse Tennis en Padel Kampioenschappen zijn weer achter de rug

16 okt , 10:34 Sport
2024 10 16 tv sparta
Maar liefst 450 tennis- en padelliefhebbers hebben zich de afgelopen 2 weken uitstekend vermaakt.
Onder wisselende weersomstandigheden werden avond aan avond en gedurende 2 weekenden vele wedstrijden afgewerkt. Tot op het scherpst van de snede, maar altijd sportief want nog altijd is meedoen belangrijker dan winnen. Van de 450 deelnemers speelden er 167 (37%) in het tennistoernooi. Ook bij TV Sparta is het padelvirus losgebarsten: met 283 deelnemers (63%) zat het toernooi overvol en moest er geloot worden wie uiteindelijk mee mochten doen.
Spelers en speelsters kwamen ook tijdens dit toernooi weer vanuit de hele regio maar ook daarbuiten: maar liefst 44 tennis- en padelverenigingen waren vertegenwoordigd. Het toernooi is van oorsprong alleen bedoeld voor leden van TC Weldam, NTC en TV Sparta, maar tegenwoordig is iedereen welkom, vooropgesteld dat je lid bent van de KNLTB. Het mateloos populaire toernooi kan alle jaren rekenen op veel deelnemers. Zij worden net als de aanwezige supporters “traditiegetrouw” alle dagen verwend door TV Sparta’s “Hapjes Team”. Met o.a. heerlijke verse soep, porties saté, huzarensalades, gefrituurde kipvleugeltjes, puntzakjes friet en van tijd tot tijd gehaktballetjes en mooi opgemaakte borrelschalen. Teveel om op te noemen. Het is hét visitekaartje geworden van de gezellige tennis- en padelvereniging uit Nijkerk
De toernooileiding en kantinediensten hebben ook deze editie weer overuren gemaakt. . Speciaal voor het toernooi werden de banen en de tuin in topconditie gebracht. Zonder vrijwilligers komt alles tot stilstand….
De voorbereidingen voor het volgende door TV Sparta georganiseerde open toernooi zijn alweer in volle gang. Het FYGI Open Voorjaarstoernooi 2025 (Tennis en Padel) wordt gehouden van 24 februari toten met 9 maart 2025. Het toernooi is razend populair als opstap naar de KNLTB voorjaarscompetities.
bijdrage van Sibert van Leeuwen