Uitstekende avond voor competitieteams BC Hoevelaken

20 okt , 14:34 Sport
2014 10 07 badminton
Afgelopen vrijdagavond was het een full house voor de competitieteams van Badmintonclub Hoevelaken.
Het najaarsteam nam het op tegen Kwinkslag uit Vinkeveen. Stan Kelder en de voor de zieke Hette ingevallen Marcel Sloeserwij hadden weinig problemen in hun eerste dubbelpartij. Brenda Brink en Ellen Hofman moesten in hun damesdubbel de punten helaas aan de tegenstanders laten. Dat was echter het enige verliespunt in de wedstrijd. BCH kwam niet of nauwelijks in de problemen, hoewel in de afsluitende partij Stan en Brenda een driesetter nodig hadden voor de winst.
Het mixteam van BCH ontving koploper Helios uit Utrecht. In de beide dubbelpartijen werd door BCH de toon gezet: de punten moesten en zouden in Hoevelaken blijven. En zo geschiedde. Casper van de Pol gaf dit een vervolg in zijn enkelpartij. Harry van de Hoef haakte aan door zijn enkelpartij in een driesetter te winnen. Gretha van Dunschoten en Lideke Wijnberg moesten helaas de punten aan Helios laten. Met een 4-2 voorsprong ging BCH vol vertrouwen de voor hun sterke mixpartijen in. Dit resulteerde uiteindelijk in een uitstekende 6-2 overwinning, waardoor BCH zich voorlopig even aan kop van de ranglijst meldt.
Heren-1, dat na twee promoties op rij nog zonder nederlaag is, kreeg het sterke team van Thuve uit Duiven op bezoek. Het gebeurt niet vaak dat Heren 1 de eerste partijen verliest. De broers Bart en Roy Sloeserwij is een ijzersterk duo, maar was de mindere in de eerste dubbelpartij. Christiaan Doornekamp en Kees Wentzel kwamen er helaas ook niet aan in de tweede dubbel. Toen ook Roy zijn enkelpartij verloor, was het alle hens aan dek om een nederlaag te voorkomen. Bart en Christiaan maakten in hun enkelpartijen geen fout, terwijl Kees de punten helaas aan de tegenstander moest laten. Roy en Christiaan brachten de spanning terug met hun winst in de derde dubbelpartij. De laatste dubbel van Bart en Kees was beslissend voor een gelijkspel of een nipte nederlaag. Het werd het eerste. Met 22-20 en 23-21 sleepten ze een gelijkspel over de streep.
bijdrage van Erik van de Loo