Vijftig jaar Nieuwjaarsvolleybaltoernooi in sporthal Strijland

05 jan 2023, 8:30 Sport
2019 01 12 revonij nieuwjaarstoernooi 08
In Sporthal Strijland in Nijkerk wordt op de zaterdagen 7 en 14 januari het Nieuwjaarsvolleybaltoernooi gehouden. Zaterdag is de eerste toernooidag met 7 heren- en 10 damesteams.
Op 6 januari 1973 werd om 9.00 uur in Strijland het startsein gegeven voor het eerste volleybaltoernooi voor bedrijven. Op initiatief van Gerard Doppenberg, namens Bronswerk Nijkerk en Jan Kooiker, namens de gemeente Nijkerk startte daar een nieuw toernooi. De sporthal was eerder dat jaar door de toenmalige prinses Beatrix geopend. Het was de eerste sporthal in Nijkerk; volleyballen kon voor die tijd alleen in de toenmalige eierhal.

Volleybalsport

Het toernooi is daarna in een vogelvlucht beland en inmiddels hebben heel veel inwoners van Nijkerk en omgeving hier met de volleybalsport kennisgemaakt. Het is nu 50 jaar later dat er na 2 jaar corona weer een Nieuwjaarsvolleybaltoernooi wordt gespeeld. Het programma staat op www.revonij.nl .

Eeuwige rivaal

Zaterdag is de eerste toernooidag met 7 heren en 10 damesteams. Er zijn weer veel bekende teams die ook in 2020 hebben meegedaan. Het is lastig om favorieten aan te wijzen maar bij de heren moeten de Groene KnuppelSSS hun titel verdedigen tegen onder meer de eeuwige rivaal Assenede, v.h. Antilope. Maar ook Block it Science is een geduchte outsider. Als teams spelen 6 wedstrijden van 2 sets, dus de conditie zal ook zeker een rol gaan spelen.

Dames

Bij de dames eerste klas zijn er helaas maar 3 teams en kampioen JFC zal zeker de titel willen prolongeren. Hier is het team van NVC de belangrijkste concurrent.
Bij de dames tweede klas is het lastig om een favoriet aan te wijzen. VOKO doet hier met 2 teams mee die zeker een rol gaan spelen. Het team van loonbedrijf Verhoef draait goed in de competitie, dus zal ook dit toernooi weer goed voor de dag willen komen.

Prijsuitreiking

Om 16.30 uur is de prijsuitreiking van de dames tweede klas en om half zes van de andere klassen. Voor alle deelnemers is er een passende attentie in verband met ‘50 jaar Revonij’.