Winst voor competitieteams Badmintonclub Hoevelaken

13 okt , 20:13 Sport
2014 10 07 badminton
Afgelopen vrijdag stonden er twee thuiswedstrijden voor Badmintonclub Hoevelaken op de agenda.
Heren-1 nam het op tegen het team van De IJsel BC. De broers Bart en Roy moesten even warmdraaien, maar als ze eenmaal op stoom komen, zijn ze lastig te kloppen. In straight sets werd het eerste punt binnengeslagen. Christiaan en Kees konden na een spannende driesetter het tweede punt bijschrijven. In de enkelpartijen werden de punten evenredig verdeeld, zodat BCH met een 4-2 voorsprong de afsluitende dubbelpartijen inging. Roy en Christiaan pakten de eerste zwaarbevochten set met 22-20. In de tweede set kwam het duo niet meer in gevaar. Roy en Kees wonnen hun eerste set eenvoudig met 21-6. Mogelijk wat overmoedig geworden, ging de tweede set verrassend naar de opponenten van de IJsel. In de derde set was de focus gelukkig weer volop aanwezig: 21-9 voor BCH. Door deze 6-2 overwinning nestelt Heren-1 zich op een keurige tweede plaats in de competitie.
Inside ’82 meldde zich rond 19.45 uur in sporthal de Slag, om het tegen het mixteam van BC Hoevelaken op te nemen. BC Hoevelaken wil graag meedoen om de plekken die recht geven op promotie, zodat het zaak was om de punten in Hoevelaken te houden. Harry en Casper waren redelijk snel klaar met hun tegenstanders. Dat kon helaas niet gezegd worden voor Gretha en Joke. Na een zware driesetter moest BCH het punt helaas aan Inside laten. Maar liefst drie van de vier enkelpartijen vielen de kant van BCH op, zodat de afsluitende mixpartijen met een comfortabele 4-2 ingegaan werden. Comfortabel, omdat de mix een van de sterke wapens is voor BCH. Beide partijen werden dan ook gewonnen, zodat een mooie 6-2 uitslag kon worden bijgeschreven. Met een achterstand van vier punten op de koploper, maar met een wedstrijd minder gespeeld, doet BCH goed mee in deze klasse.