ZVV Sparta/DeLaak herpakt zich tegen SVI

14 nov 2016, 17:22 Sport
2016 10 24 zvv sparta 01
Op vrijdag 11 november stond voor ZVV Sparta de wedstrijd Tegen SVI in de Topklasse E op het programma. De Spartanen hadden wat recht te zetten na de desastreus verlopen derby tegen Walk-in Boys.

Voorsprong weer snel teniet

SVI moest hiervan het slachtoffer worden. De wedstrijd was de eerste 10 minuten volledig in handen van de Spartanen die dan ook geheel terecht op een 1-0 kwamen door een treffer van aanvoerder Omar Ragouti. (Hij kreeg de bal een presenteerblaadje bij de tweede paal van Simon Kastelein.) Na de 1-0 ging ZVV Sparta direct op zoek naar de 2-0, maar het was SVI die met een uitval keeper Pascal Klarenbeek in de korte hoek wist te verrassen en zodoende de 1-1 op het scorebord zette. Snel daarna was het toch weer ZVV Sparta comfortabel 3-1 voorsprong kwam door een harde punter van Sjaak Termaaten en een afstandsschot van Krijn Cornelisse.
Deze voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon nadat Pascal Klarenbeek eerst verrast werd in de korte hoek en niet lang daarna de bal heel ongelukkig via de paal en zijn rug in het doel zag verdwijnen. Dit was ook de ruststand.

Na de thee een stuk beter

Na rust was het beeld geheel anders. Het was SVI wat op zoek ging naar de voorsprong maar geen gaatje in de defensie kon vinden. Als ze er dan een keer doorheen kwamen vonden ze keeper Klarenbeek op hun weg, die zich geweldig herpakte na een wat matige eerste helft. Doordat SVI wat meer op de helft van ZVV Sparta begon te spelen kregen de Spartanen ook wat meer ruimte. Zo was het Evert van Beek die door een geweldige interceptie Omar Ragouti vrij voor de keeper kon zetten. Ragouti legde bal keurig terug op Simon Kastelein die de 4-3 binnen schoot.
Direct na dat doelpunt was het wederom Omar Ragouti die weggestuurd werd en alleen voor de keeper weinig moeite had om de 5-3 binnen te schieten. Het verzet van SVI was daarmee gebroken wat resulteerde in nog twee doelpunten van topscorer Sjaak Termaaten die daarmee de eindstand bepaalde op 7-3.
De punten bleven zodoende in Nijkerk en ZVV Sparta heeft daarmee nog steeds een keurige seizoenstart met 13 punten uit 7 wedstrijden. Volgende week vrijdag gaan de Mannen van Martijn Prins op bezoek bij Madereros uit Wijchen die met 13 punten op gelijke hoogte staat met ZVV Sparta. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur in het Olympic Sportcentrum in Wijchen.