MRTL opent nieuwe productiefaciliteit in Nijkerk

Foto:

Amsterdam – De duurzame fietsmaker mtrl, voorheen DutchFiets, heeft een volledig nieuwe productiefaciliteit aan de Nijverheidsstraat 55 in gebruik genomen.

De circulaire fiets werd al gemaakt van gerecycled en recyclebaar kunststof, nu gaat de minimale CO2-uitstoot nog verder omlaag. De vierde generatie kunststof fietsen (inclusief een kinderfiets) van mtrl worden eind 2022 verwacht.

Zeg je Nederland, dan zeg je fietsland. Dat geldt helemaal voor de familie Alderse Baas. Opa Moro was al een begrip in de stad vanwege zijn fietswinkel, en kleinzonen en broertjes Johannes en Benjamin slaan een nieuwe dimensie in. Oprichter Johannes Alderse Baas begon in 2016 met zijn concept: “We wilden niet alleen het wiel opnieuw uitvinden, maar letterlijk elk onderdeel van de fiets én het doel van een fiets. We zetten alles op innovatie en duurzaamheid. Een fiets die niet roest, die geen smeerolie nodig heeft door de motion plastics en waarop je niet maanden hoeft te wachten, omdat alle onderdelen lokaal gemaakt worden. Die fiets komt er nu.”

Niemand benadelen

mtrl bevindt zich in een ideaal klimaat, want zowel de duurzaamheids- als de fietsbranche gaan hard op het moment. Maar waar populaire fietsfabrikanten sinds de coronacrisis kampen met leveringsproblemen, zoekt mtrl het juist dichter bij huis. Een typisch staaltje Dutch Design dus inclusief een nieuwe, gedurfde vorm. mtrl werkt voor verschillende onderdelen samen met igus, ’s werelds grootste leverancier van producten voor high-performance motion plastics. Johannes Alderse Baas: “Met de nieuwe productiefaciliteit in Nijkerk produceren we lokaal en met hernieuwbare energie een circulair product dat oneindig hergebruikt kan worden. We heffen zelfs statiegeld op onze fietsen. Daarmee willen we zeker weten dat we niemand in de keten benadelen, dat we geen onnodig overzees transport inzetten en dat we geen winst maken over de rug van het milieu.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen