Ruim 290 foodbedrijven in de gemeente Nijkerk

Foto:

Regio FoodValley heeft in kaart gebracht hoeveel en welke foodbedrijven in de regio gevestigd zijn. Nijkerk neemt meer dan 10% van de in totaal 2600 foodbedrijven en -instellingen voor haar rekening

Voor dat doel is samen met de provincie Gelderland en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) een bedrijvenbestand ontwikkeld. Michiel Uitdehaag, portefeuillehouder Economie en Innovatie van het samenwerkingsverband, reikte op 1 juli 2014 de eerste resultaten van het onderzoek uit. Dat deed hij aan Jan Jacob van Dijk, gedeputeerde van de provincie Gelderland. 
Uit het onderzoek blijkt dat er 2.600 foodbedrijven en instellingen in de FoodValley regio gevestigd zijn, die samen 21.700 arbeidsplaatsen leveren. Hier vindt u de factsheet.
Nijkerk
Nijkerk heeft 291 bedrijven in de foodsector en 3225 arbeidsplaatsen in die bedrijven. Nijkerk staat daarmee derde in de rij van aantal bedrijven en vierde als het gaat om het aantal arbeidsplaatsen. Struik, Arla en Storteboom horen bij de grootste werkgevers in de foodregio.
Database
Het onderzoek geeft antwoorden op vragen als: welke foodbedrijven zijn er in de FoodValley regio gevestigd? Wat doen ze? Hoeveel mensen werken er? Wat is hun rol (activiteit) binnen de foodsector? Wat is hun bijdrage aan de economie? 
Bedrijven of potentiële investeerders kunnen via het databestand selecties laten maken van bedrijven die kunnen dienen als mogelijke toeleveranciers van producten en/of diensten, maar ook kennis en kunde kunnen aanbieden.
Onderzoek
Het ontwikkelde bedrijvenbestand biedt ook aanknopingspunten voor beleidsondersteunend onderzoek. Zo kan ingezoomd worden op vragen rondom personeelswerving, aanwezige en nog benodigde expertise en aansluiting van de arbeidsmarkt op scholing.
 
Kennis
Regio FoodValley presenteert zich als een foodregio bij uitstek. Wageningen biedt vooraal plaats aan de meer kennisgerelateerde bedrijven, maar FoodValley is meer dan kennis op gebied van food alleen. 
Ook foodbedrijven op ander terrein actief (productie, logistiek, verpakking, vermarkting) zijn in de regio aanwezig. Voorbeelden zijn voedselproducenten Arla en Struik (Nijkerk)..
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen