ALS patiënt ontvangt schenking Auto Nol 

Foto:

Auto Nol wilde vanwege de opening aan de Tabaksplanter geen cadeaus maar geld. Dat is onlangs overhandigd aan een ALS patiënt uit Nijkerk.

Autobedrijf Auto Nol had een aantal openingsacties uitstaan ten behoeve van stichting ALS. Door de inmiddels bekende ‘leen’-actie van de ex-directeur staat de stichting niet positief in de belangstelling. Auto Nol zocht een nieuwe bestemming voor het ingezamelde geld en heeft besloten dit rechtstreeks te doneren aan een ALS patiënt uit Nijkerk. 
Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. De gemiddelde levensverwachting van een ALS-patiënt is slechts drie tot vijf jaar.
Nadat de diagnose ALS is gesteld, hebben patiënten adequate en intensieve zorg nodig, van specialisten maar ook van naasten. Arnold en Angelina Koops van autobedrijf Auto Nol BV in Nijkerk hebben het hele ALS traject van dichtbij meegemaakt met de moeder van Koops en weten wat voor impact deze ziekte heeft op de patiënt en omgeving. 
Auto Nol actie voor stichting ALS
Voor de opening van de nieuwe showroom aan de Tabaksplanter 4a op 26 september jl had het echtpaar dan ook besloten een speciale actie op te zetten ten behoeve van stichting ALS. Tot december 2014 heeft Auto Nol bij iedere verkochte auto een donatie in de pot gedaan, die bestemd was voor de stichting. Ook hebben zij toentertijd aan de gasten gevraagd om geen bloemen of cadeaus mee te nemen voor de opening. Tijdens de opening was er een donatiepot aanwezig waar de gasten een bijdrage in konden doen. En dit allemaal om de stichting ALS te steunen…
Ex-directeur stichting ALS gooit roet in het eten
Als een bedrijf geld geeft aan een bepaalde stichting, geeft het bedrijf hiermee aan die stichting een warm hart toe te dragen. Die stichting dient wel positief in de belangstelling te staan. Helaas heeft de ex-directeur van Stichting ALS, roet in het eten gegooid door geld te lenen zonder toestemming, keurige woorden voor het stelen van geld uit de kas van de stichting. Hierdoor heeft het echtpaar Koops niet meer de 100% donateursvertrouwen in de stichting. Beide hopen van harte dat stichting ALS het vertrouwen bij de donateurs door hun inzet weer terug kan winnen. 
Op het juiste spoor
Het echtpaar Koops hheeft daarom het geld dat zij hebben verzameld rechtstreeks aan een ALS patiënt uit Nijkerk geschonken. Uit ervaring weten zij dat er voor deze mensen, ondanks dat het één en ander door de zorgverzekeraar wordt vergoed, veel bijkomende kosten zijn om de resterende tijd zo aangenaam mogelijk te kunnen maken. Auto Nol heeft van het ingezamelde geld een rond bedrag gemaakt en op 11 december jl € 2.000, – aan de ALS patiënt uit Nijkerk overhandigd. De begunstigde waardeert dit bijzondere gebaar van Auto Nol en liet weten, dat hiermee de familie op het juiste spoor is gezet en dit stokje graag door geeft na het leven. Zo wensen zij bijvoorbeeld geen bloemen bij afscheid maar een bijdrage, bestemd voor iemand die ook is getroffen door ALS. 
De ALS patiënt wordt uit respect voor privacy niet met naam genoemd. 
bijdrage van Sacha de Goede
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen