NOV boos op gemeente

Foto: Arjen Gerritsma

Vanmiddag kwam de gemeente met een brief over de komst van Van Duinkerken naar de Arkerpoort. De NOV en de citymanager hadden ermee ingestemd, aldus de gemeente. Dat blijkt niet zo te zijn, zo is te lezen in een persbericht van de NOV.\

De Nijkerkse Ondernemers Vereniging (N.O.V.) heeft wel degelijk inhoudelijke bezwaren tegen deze verhuizing en dan met name als het gaat om de extra 1.200m2 detailhandel die gevestigd gaat worden op het bedrijventerrein. De voorzitter van de N.O.V. Gerard van den Tweel als ook de binnstadmanager Erwin van Leeuwen worden aangehaald in de brief van de gemeente. Beide hebben volgens de brief aangegeven positief te staan tegenover de vestiging van Van Duinkerken Recreatie B.V. naar het bedrijventerrein Arkerpoort.  Zij zijn echter door het college alleen geïnformeerd over de mogelijke verhuizing en niet over uitbreiding.

Beide hebben aangegeven dat er wel degelijk kanttekeningen zijn geplaatst en hierover is niets terug te vinden in de raadsinformatiebrief. Al met al vinden van den Tweel en van Leeuwen, ieder vanuit hun eigen rol, de wijze waarop zij zijn aangehaald in de raadsinformatiebrief zeer ongelukkig.

Volgende week zal er ongetwijfeld verder over deze kwestie worden gesproken door de betrokkenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen