Nootzaak viert feestje met klanten

Foto: www.slimedia.nl

Voor Marcel en Sandra van den Berg was het runnen van een eigen winkel een nieuw en spannend avontuur. Puur met hun enthousiasme namen zij vorig jaar de notenwinkel in de Boni in Nijkerk over en zij leerden door te doen. Inmiddels is ‘Nootzaak’ een jaar in hun handen en dat vieren zij trots met een feestje voor klanten op zaterdag 28 februari 2015.

Aan de overname in 2014 gaven het echtpaar niet veel ruchtbaarheid. Sandra: “We wilden de winkel eerst naar onze eigen wensen en inzichten aanpassen. We hebben allebei geen winkelachtergrond en van inkoop hadden we geen kaas gegeten, maar we leren door te doen. Gelukkig namen we de winkel vlak voor Pasen over, dus we konden meteen flink aan de bak. Later volgde ook nog de drukte voor de Veluwe Wandeltocht. Zo leer je snel.”

nootzaak de winkel

Zij kwam uit de horeca, hij exploiteerde 6 jaar lang sporthal Corlaer en runt daarnaast een verhuurbedrijf. Aan de exploitatie van de sporthal kwam vorig jaar een eind en dus zocht het echtpaar iets nieuws om te doen. Sandra van den Berg: “Toen ik hoorde dat de vorige eigenaar van deze notenwinkel wilde stoppen, ben ik zo brutaal geweest hem te bellen. Dat bracht het balletje aan het rollen, want er was nog geen opvolger. Drie weken later was duidelijk dat wij de zaak over zouden nemen. Onze zoons van 13, 17 en 18 jaar waren inmiddels zelfstandig genoeg.” De winkel werd omgedoopt tot ‘Nootzaak’ en onderging een complete metamorfose.

Creatief
“Het is heerlijk. In je eigen winkel kun je alles aanpakken zoals jij het wilt”, vertelt ze. “We profiteren van de aanloop en gezelligheid van mensen die in de supermarkt komen. Er is altijd reuring. Contact met klanten is erg leuk, maar ik kan mijn creativiteit ook in onze producten kwijt. Rond de kerst bijvoorbeeld zijn we gruwelijk druk geweest met kerstpakketten. Een flesje wijn met nootjes in een pakketje is weer eens wat anders dan een bloemetje. Nootzaak prikkelt mij voortdurend nieuwe dingen te doen.”

Recepten
“De producten bij Nootzaak zijn van de vertrouwde kwaliteit, maar ook in de keuze van het assortiment zoeken we vernieuwing”, vervolgt Sandra van den Berg. “Het is in deze tijd helemaal hip om bijvoorbeeld haverkoekjes te bakken. Ik denk graag mee met thuisbakkers over de keuze van ingrediënten. Cranberry’s, bosbessen, dadels. Wat past goed bij hoe mensen leven? Met die vraag ben ik continu zoet. Regelmatig komen klanten terug om hun recepten te laten zien. Ons team, dat uit acht dames bestaat, denkt graag mee met klanten en geeft advies.”

Feestje
Marcel van den Berg houdt zich momenteel bezig met de organisatie van een feestje voor klanten. Want het succesvolle eerste jaar van Nootzaak moet gevierd worden. “We kleden de winkel extra feestelijk aan en presenteren leuke aanbiedingen. Voor de kinderen is er gratis ijs. Iedereen is welkom.”

banner nootzaak

Nootzaak is gevestigd in de supermarkt Boni, Wheemplein 31 in Nijkerk. Email: [email protected], telefoonnumer: 033-2000387.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen