Picnic bezorgt vanuit Nijkerk

Foto: Picnic

AMERSFOORT – De nieuwe online supermarkt Picnic is vandaag van start gegaan.

Maurits van Oranje deed als eerste een bestelling, die vervolgens afgeleverd werd door burgemeester Lucas Bolsius. Na Amersfoort breidt Picnic uit naar andere Nederlandse steden.

Het bedrijf kan door de innovatieve manier van bezorgende dagelijkse boodschappen tegen de laagste prijs gratis thuisbezorgen. De klant bestelt zijn boodschappen met behulp van een eenvoudige app (voor iOSen Android) waarmee hij door de afdelingen ‘swipet’. Betaling vindt in de app plaats, zodat bij aflevering van de boodschappen geen pinpas nodig is.

Picnic koopt zijn producten grotendeels in bij supermarktketen Boni, die lid is van inkooporganisatie Superunie, maakt de bestellingen klaar in een eigen (onlangs gebouwd) distributiecentrum in Nijkerk, en levert af met elektrische bezorgbusjes. Picnic noemt het voertuig de ‘e-Worker’ en de bezorger die het autootje bestuurt een ‘runner’. Het is allemaal een vette knipoog naar de Britse ‘milkfleet’ van weleer: de vloot van 5000 elektrische voertuigjes die de Engelse huishoudens een aantal keren per week voorzagen van verse melk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen