Update 3: Winkels Oosterpoort open

Het bouwen is bijna voorbij, de winkels gaan open.

Vrijdag 23 oktober was de Schoenenfabriek als eerste aan de beurt. Arjen Gerritsma was erbij en maakte de foto’s.

Maandag 26 oktober  werd Alberto’s Italian geopend. Dat begon met een korte speech van Wethouder Van der Hurk, die het nu al als een prachtig bedrijf met veel mogelijkheden omschreef. De kinderen van eigenaren Albert en Tirza Hotzky knipten het lintje samen met hun vader door.

Woensdag 4 november was het al vroeg druk op het Molenplein en in de Oosterpoort. Veel mensen kwamen naar de opening van de Jumbo. Tegelijk gingen ook het Trekpleister, bakker Wegerif en de Vakantie Experts open

Voor Trekpleister was het dubbel feest. Naast de opening viert de drogist het 35-jarig bestaan. Daarom doneert de winkel in Nijkerk 15 verjaardagsboxen aan Stichting Jarige Job. Deze stichting trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke verjaardag. De verjaardagsboxen bevatten alle praktische zaken om een feestje te maken van een verjaardag, zoals een cadeau, versiering en zelfs een traktatie voor op school.

Nedeland, Nijkerk, 4 nov 2015Opening Trekpleister filiaal ijkerkFoto: (c) Michiel Wijnbergh
Opening Trekpleister: (c) Michiel Wijnbergh

Rene Lemmen, vrijwilliger van Stichting Jarige Job, nam de donatie vandaag in ontvangst. “In Nederland kunnen ruim 60.000 kinderen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis te weinig geld is. Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke dag door middel van een verjaardagsbox. Namens de stichting wil ik Trekpleister hartelijk bedanken voor deze donatie!”

12 november ging die andere grote winkel open: C&A. Het is de 133e vestiging van de kledingkeren. De Eierhal is na heel veel gedoe uiteindelijk toch weer gewoon een winkel.

27 november is de officiële opening van de Oosterpoort. Naar verluid zal daar de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn.

We zullen bij iedere opening foto’s maken en de fotoserie met die nieuwe foto’s uitbreiden. Zo kunt hier in één oogopslag de ontwikkelingen van de Oosterpoort volgen. Wil je nog meer foto’s zien, dan ga je naar de site van Arjen Gerritsma.

De ontwikkelingen van de Oosterpoort staan hier op een rijtje

Reacties