Yoga for lazy people

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Al weer ruim twee jaar geeft Pornsiri Soparuk (roepnaam Noon) Thaise massage aan het Synagogepad en om alle twijfels maar gelijk weg te halen: het is geen erotische massage.

De massagesalon van Noon, gediplomeerd Thaise masseuse (met een degelijke opleiding in Bangkok) is nog kleinschalig in een bovenkamer van de woning aan nummer 14 ingericht. Mocht de klantenkring groot worden, dan zal er een echte salon met meerdere masseuses komen.
Een behandeling duurt 1 tot 1,5 uur en op zondag wordt er niet gemasseerd.

Soparuk kwam naar Nederland als de geliefde van Loek Mallo, die haar in Pattaya leerde kennen. Ze heeft in Thailand een inburgeringscursus doorlopen en nu een visum voor vijf jaar. Ze is inmiddels ook geslaagd voor de verplichte inburgering in Nederland en wacht op een definitieve verblijfsvergunning

Volgens Wikipedia is de traditionele Thaise massage of nuat phaen boran (Thai: “antieke massage stijl”) een van ’s werelds oudste geneesmethoden. De Thaise mensen zagen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en ze zochten hulp in de lokale tempel. Zij werden behandeld met de vier elementen van de traditionele geneeskunst: spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage.

Dit is een advertorial

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen