CDA bezoekt Kuyer Metaal

Foto: flickr

De raadsfractie van het CDA heeft een bezoek gebracht aan Kuyer Metaal aan de Gildestraat in Nijkerk.

Het bedrijf is in 1971 begonnen aan de Jan Tijmensteeg en in 1975 verhuisd naar de Gildestraat. In de loop der jaren is het bedrijf uitgebreid met verschillende hallen en inmiddels heeft het 75 mensen in dienst.

Algemeen directeur Eric Kuyer en technisch directeur Hans Kirpenstein vertelden enthousiast over de werkzaamheden van dit bedrijf. Kuyer Metaal is gespecialiseerd in machinebouw, constructiewerk, lasersnijden, plaatwerk en verspaning. Daarnaast is het ook een gecertificeerd bedrijf. Eric Kuyer: “ Je moet jezelf onderscheiden van de rest, certificering is daarbij van groot belang. Dat geeft de klant het vertrouwen dat het bedrijf goed in elkaar zit”

Kuyer Metaal is ook een erkend leerbedrijf dat samenwerkt met verschillende scholen waaronder het Corlaer College. Eric Stuive: “Het is belangrijk dat jonge mensen vroegtijdig opgeleid worden voor het metaalvak. Bij Kuyer Metaal wordt die mogelijkheid geboden door twee dagen per week mee te lopen en drie dagen naar te school te gaan”

Het CDA kreeg een rondleiding door de verschillende bedrijfshallen waarbij zij een goede indruk kregen van het gespecialiseerde maar ook fascinerende vak van de metaalbewerking.
Judith Overvliet: “ Wist u trouwens dat Kuyer Metaal het eerste bedrijf in Nijkerk is dat haar daken beschikbaar heeft gesteld voor zonnepanelen en zo meedoet met het burgerinitiatief Zon op Nijkerk? Een initiatief dat wij graag bij anderen aanbevelen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen