VIDEO & FOTO’s: BFG Warehousing distributiecentrum

BFG Warehousing, onderdeel van de Bieze Food Group, opent morgen een nieuw gekoeld distributiecentrum.

Het is met een BREEAM certificaat van vier sterren het op een na grootste en meest duurzame gekoelde distributiecentrum van Nederland. Het nieuwe centrum is centraal gelegen in de FoodValley regio, waar zich steeds meer bedrijven in de agrofoodsector vestigen.

De opening van het nieuwe distributiecentrum markeert ook de start van de samenwerking van BFG met Müller Fresh Food Logistics. Het bedrijf, met een hoofdvestiging in Holten, sluit in Nijkerk aan op het sterk aanwezige cluster van bedrijven in de food en logistiek. Door in het nieuwe distributiecentrum ruimte te bieden aan crossdocking, een efficiënte logistieke werkwijze, kunnen beide partners niet alleen hun klanten goed bedienen, maar wordt ook de uitstoot van CO2 enorm teruggebracht. Het doel van crossdocking in gewoon Nederlands: ” Een volle auto voor 1 adres”.

Duurzaamheid en innovatie zit beide bedrijven in de genen. BFG Warehousing ontwikkelde voor het nieuwe distributiecentrum een compleet nieuw informatiesysteem. Met een eigen glasvezelverbinding verzekert het bedrijf zich met 960 zonnepanelen op het dak het distributiecentrum van energie en is het naastgelegen perceel, bestemd voor toekomstige uitbreiding, ecologisch ingericht.

Met het nieuwe distributiecentrum spelen BFG en Müller in op ontwikkelingen in de foodmarkt, waarin steeds meer snelheid wordt gevraagd. ,,Van een efficiënt gekoeld distributienetwerk kunnen ook andere partijen in de regio voordeel hebben’’, zegt Frank Bieze, CEO van BFG. ,,We hebben ruimte om ook de komende jaren verder te groeien.’’ De ligging in de FoodValley regio helpt daarbij, beaamt ook Jan-Peter Müller, CEO van Müller Fresh Food Logistics: ,,Dit is een mooie centraal gelegen locatie langs belangrijke verkeersaders. Een perfecte plek waar veel foodbedrijven bij elkaar gevestigd zijn. Dat versterkt elkaar.’’

BFG Warehousing BV
BFG Warehousing BV is onderdeel van Bieze Food Group BV (Nijkerk). Bieze Food Group BV valt onder de Wernsing Food Group, een Europese familie van foodbedrijven die ondernemerschap, kwaliteit, innovatie, verantwoord, vers en duurzaam in het DNA verweven heeft. BFG stelt zich ten doel om tegen een concurrerende prijs-kwaliteitverhouding een betrokken handelspartner en werkgever te zijn waarbij respect en ontwikkelingsmogelijkheden voorop staan.

Producten die door BFG vermarkt worden zijn salades en sauzen, kruidenmelanges, zuivelproducten en desserts, vlees in sausproducten en kant- en klaarmaaltijdcomponenten, allergeenvrije kruidenmelanges, dag- en koelverse aardappelen en aardappelspecialiteiten.

Müller Fresh Food Logistics BV
Müller Fresh Food Logistics BV (Holten) is gespecialiseerd in warehousing en distributie van koelverse- en diepgevroren levensmiddelen. Zij belevert dagelijks alle retail distributiecentra, groothandel distributiecentra en het foodservice kanaal in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Luxemburg. Middels haar uitgebreide Europese partnernetwerk biedt Müller Fresh Food Logistics 24/48 uur distributie naar de meeste landen in Europa. Voor de koel- en vriestransporten beschikt Müller Fresh Food Logistics over ruim 220 trekkende eenheden. Naast warehousing en distributie biedt Müller Fresh Food Logistics tal van toegevoegde waarde activiteiten zoals verpakken, crate-washing en emballagebeheer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden