Cupping Therapie bij “Uit de Drukte”

Foto: rechtenvrij

Om een massage effectiever en aangenamer te maken gebruikt Sabrina van Bavel (Uit de Drukte) nu ook speciale cups.

Met Cupping Therapie is het mogelijk om de huid plaatselijk vacuüm te trekken. In overleg kan zij dit gebruiken tijdens jouw massage. Hier hoef je niks extra’s voor te betalen.

Hoe werkt Cupping Therapie nou precies?
Misschien heb je wel eens een vacuüm-pompje gezien om gif van een insectenbeet te verwijderen. Cupping Therapie werkt volgens hetzelfde principe. De cup is alleen wat groter en wordt minder hard vacuüm getrokken. Zo kan de cup gemakkelijk over de spieren bewogen worden om de doorbloeding te stimuleren. Het is een intensieve, maar ook aangename manier om de spieren en bindweefsel weer soepel te krijgen.
Daar waar er in de spieren extreme blokkades aanwezig zijn kan de cup plaatselijk sterker vacuüm getrokken worden. Wanneer de cup een aantal minuten op dezelfde plek geplaatst wordt ontstaat er hetzelfde effect als bij een zuig-zoen. Er kan dus een paarse plek ontstaan die na een paar dagen weer verdwijnt. Dit is niet raar, maar een natuurlijke reactie. Het lichaam zal hard aan het werk gaan om de losgekomen afvalstoffen af te voeren.

Het toepassen van cups is uitermate geschikt bij
Hoofdpijn en migraine
Nek en schouderklachten
Rugklachten
Slechte bloeddoorstroming
Fibromyalgie
Cellulitis
Stress

De cups kunnen beter niet gebruikt worden bij
Extreme vermoeidheid
Zwangerschap
Slechte huidconditie
Hartproblemen
Extreme hoge of lage bloeddruk
Trombose
Kanker

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen