Vreugdenhil Dairy Foods is mijn lust en mijn leven

Foto: Fabian Boot

Vreugdenhil Dairy Foods nam begin dit jaar haar intrek in een gloednieuw en uiterst duurzaam kantoorpand op het industrieterrein langs de A28.

Met de 37-jarige Jan Vreugdenhil staat inmiddels de derde generatie aan het roer van één van ‘s werelds grootste melkpoederproducenten.

2016-04-29 vreugdenhill 1

De algemeen directeur van Vreugdenhil ontvangt zijn gasten op de bovenste verdieping van het nieuwe kantoorpand in Nijkerk. Vanuit zijn kamer ziet hij de auto’s en vrachtwagens op de A28 voorbij razen. Daarachter de weilanden waar ‘s zomers koeien grazen die melk leveren aan Vreugdenhil Dairy Foods. Het pand is licht, transparant en stil. En dat zie je er niet direct aan af, maar het is ook één van de meest duurzame panden van Nederland.

Waarom was dat zo belangrijk voor jullie?
Omdat we ook de meest duurzame melk willen leveren. We zijn al jaren bezig met duurzaamheid en stellen hoge eisen aan onze melkveehouders als het gaat om bijvoorbeeld de stallen van koeien, de weidegang en het dierenwelzijn. Als je dat vraagt van je omgeving, dan moet je zelf het goede voorbeeld geven. Het moet intrinsiek zijn. Het leuke is dat je nu ziet wat zo’n nieuw pand met medewerkers doet. Het levert heel veel nieuwe energie bij hen op.

En waarom is duurzame melk zo’n aandachtspunt?
Voor mij komt dat van binnenuit. Vanuit mijn christelijke normen en waarden zie ik het als mijn verantwoordelijkheid om goed om te gaan met de middelen die we hier op aarde tot onze beschikking hebben. Daar komt bij dat we ons als Nederlandse zuivelsector niet langer alleen kunnen onderscheiden met de beste kwaliteit melk. Andere landen kunnen dat tegenwoordig ook. Het is geen sausje dat we erover gieten. Dan ben je ook niet geloofwaardig.

 

Waar staat Vreugdenhil over tien jaar?
Dat weet ik niet. In 2006 had ik niet durven dromen dat we nu hier zouden staan. Groei is nooit een doel op zich bij ons. Het is het gevolg van de energie die we in het bedrijf steken. Dat is ook de insteek die we naar de toekomst toe zullen houden.

2016-03-09 lees verder bin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen