Lokale markten gaan online de strijd aan

Foto: Arjen Gerritsma

Markt Nijkerk en Hoevelaken gaan de strijd aan met online shops en supermarkten

Marktlieden staan erom bekend hard te werken. Door weer en wind, iedere week staan de trouwe ondernemers op een vaste plek op de markt. Dat is niet altijd even makkelijk. De markt moet concurreren met supermarkten en online shops met grote marketingbudgetten.

Om deze reden zullen de Markt Hoevelaken en de Markt Nijkerk online actief worden. Deze beide markten komen met een nieuwe website waardoor de markten een nieuw gezicht krijgen. De ondernemers die wekelijks op de markt staan krijgen zo een podium om hun producten te tonen aan een breed publiek.

Via de websites www.marktnijkerk.nl en www.markthoevelaken.nl kunnen bezoekers direct zien welke ondernemers er op de markten staan en welke producten ze verkopen. Daarnaast bevatten de websites het laatste nieuws over de markten en vindt de bezoeker alle belangrijke informatie over bijvoorbeeld de parkeergelegenheid en de tijden waarop er markt is.

Social media

Social media zal ook een belangrijke rol spelen in de promotie van de markten. Op de Facebookpaginas van de markten zullen de acties en het laatste nieuws worden gedeeld. Via Facebook kan er snel gecommuniceerd worden om de volgers op de hoogte te houden. Het is een goed middel om de interactie aan te blijven gaan met de marktbezoekers. Zelfs buiten de markttijden om.

Aanbiedingen

Een ander belangrijk onderdeel van de websites zijn de aanbiedingen waarvan bezoekers kunnen profiteren. De aanbiedingen kunnen via een gebruiksvriendelijk systeem gemakkelijk worden aangemaakt door de ondernemers. Deze worden ook automatisch verspreid via Facebook. Daarnaast worden de aanbiedingen en het laatste nieuws twee dagen voor de marktdag verstuurd naar alle nieuwsbriefabonnees.

Lancering

Op vrijdag 2 juni is het eindelijk zover. Na enkele maanden van voorbereidend werk, zullen de websites van de markt Hoevelaken (10.30 uur) en Nijkerk (14:00 uur) live gaan. Vanaf dat moment zijn de websites van beide markten online te bezoeken. Voor beide markten zal vanaf de dag van de lancering ook een fiets-winactie worden gestart. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je in te schrijven voor de nieuwsbrief en de Facebookpagina van de markt te ‘liken’.

Gratis ijs

Op de dag van de lancering is er gratis ijs voor iedereen verkrijgbaar op de markt. Dit om ervoor te zorgen dat de opening voor iedereen een feest is en dat de markt er voor iedereen is.

Uniek

“De websites voor de Markt Nijkerk en Hoevelaken zijn een unieke oplossing voor een unieke markt” vertelt Winand van de Kamp van De Markt Online. “We denken dat de markten er goed aan doen om te kiezen voor een nieuwe strategie. In een wereld waarin steeds meer online gaat, kan ook de markt daar flink van profiteren. Wij nemen voor de ondernemers alles uit handen en houden de website en de social media accounts actief. In feite verzorgen wij de gehele online marketing voor de markt!’’

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen