TEKSTKAR.nl op weg naar 100% duurzaam

Foto:

Verduurzaming staat bij Van Deuveren Traffic langs de A1 al jaren hoog op de agenda.

Sinds het begin van deze eeuw werken de TEKSTKARREN op een accupakket ondersteund door zonnepanelen als deze langs de weg worden ingezet. De uitgebreidere versies, die ook kleurenbeelden kunnen tonen, draaiden tot vorig jaar allemaal op een aggregaat. Vorig jaar is Van Deuveren Traffic gestart met het ombouwen van deze met kleurenschermen uitgeruste tekstkarren naar op accu’s en zonnepanelen werkende uitvoeringen.

Een belangrijke stap in de verduurzaming is het zelf opwekken van energie voor onder meer het laden van de accu’s. Hiervoor worden op het pand in Hoevelaken zonnepanelen geplaatst.
Dirk-Joost van Hamersveld van Van Deuveren Traffic ziet de aanleg als een belangrijke mijlpaal op weg naar een compleet duurzame onderneming: “Voor 2020 zal de ombouw operatie naar een complete CO2 neutrale TEKSTKAR-vloot zijn afgerond. Door de investering in 420 zonnepanelen worden naast de tekstkarren ook de kantoren en de werkplaats aan de Beek voorzien van eigen opgewekte energie.

De officiële ingebruikname van de zonnepanelen zal op maandagmiddag 12 juni worden verricht door wethouder Wim van Veelen. Van Veelen – verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid in de gemeente -is zeer verheugd met de investering bij van Deuveren. Ook met de keuze voor Mossink Electrotechniek als installateur – waardoor de lokale economische samenwerking een gezicht krijgt  – ondersteund hij van harte.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden