Koopkrachttegemoetkoming voor lage inkomens in 2014

Inwoners van 18 jaar en ouder met een inkomen van ten hoogste 110% van de toepasselijke bijstandsnorm kunnen in aanmerking komen voor een eenmalige koopkrachttegemoetkoming in 2014. 

Zij moeten op 1 september 2014 staan ingeschreven in de Basisregistratie Personen van de gemeente Nijkerk. Inwoners met een uitkering van de gemeente krijgen de tegemoetkoming rechtstreeks overgemaakt. Voor pensioengerechtigden met aanvullende inkomensondersteuning zorgt de SVB hiervoor. Hebben inwoners een andere uitkering en/of een laag inkomen? Dan is het van belang dat zij zelf actie ondernemen.    
Inkomensgrens
Het inkomen mag ten hoogste 110% van de toepasselijke bijstandsnorm bedragen. De hoogte van het inkomen over de maand september 2014 is bepalend of de inwoner in aanmerking komt. 
Hoogte koopkrachttegemoetkoming 
De koopkrachttegemoetkoming bedraagt voor gehuwden/samenwonenden € 100, voor alleenstaande ouders € 90 en voor alleenstaanden € 70.
Aanvragen koopkrachttegemoetkoming
Inwoners met een WWB-, IOAW-,  IOAZ- of Bbz-uitkering krijgen de tegemoetkoming half december 2014 automatisch overgemaakt op hun bankrekening. Zij hoeven hier niets voor te doen.
Inwoners met een AOW-uitkering met aanvullende inkomensondersteuning (bijstand) krijgen de tegemoetkoming automatisch overgemaakt door de Sociale Verzekeringsbank. Ook zij hoeven hiervoor niets te doen.
De overige inwoners met een uitkering en/of laag inkomen van ten hoogste 110% van de toepasselijke bijstandsnorm kunnen de tegemoetkoming zelf aanvragen bij de gemeente. Het aanvraagformulier hiervoor is vanaf half oktober 2014 op te halen of op te vragen bij het loket Maatschappelijke Ondersteuning (MO) in het stadhuis. Ook is het te downloaden van de website van de gemeente.
Het aanvraagformulier moet  uiterlijk 31 december 2014 zijn ontvangen door de gemeente. Aanvragen, die later binnenkomen, neemt de gemeente niet in behandeling.
Informatie
De gemeente zal vanaf half oktober informatie verstrekken over deze koopkrachttegemoetkoming via de website van de gemeente, de gemeentepagina van de Stad Nijkerk en via ketenpartners zoals bijvoorbeeld Sigma, Stimenz, Mee, Centrum voor Jeugd en Gezin, bibliotheek.
Het Rijk zal vanaf half oktober landelijk aandacht vragen voor de koopkrachttegemoetkoming.
Informatie over de inkomensgrenzen is te verkrijgen bij het loket MO in het stadhuis.
Dit is een persbericht van de gemeente
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen