College maakt dorpsfeest Nijkerkerveen mogelijk

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Het college heeft besloten om 17 september 2016 aan te wijzen als dag van “collectieve festiviteit” voor de kern Nijkerkerveen. Dit betekent dat de Stichting Oranjecomité Nijkerkerveen vergunning kan krijgen voor een dorpsfeest.

De Stichting Oranjecomité Nijkerkerveen heeft bij de gemeente een evenementenvergunning aangevraagd voor een dorpsfeest bij evenementencentrum De Laak, op 17 september 2016. De regelgeving staat echter niet toe om een vergunning te verstrekken. Met name geluid is een probleem.

Om het feest toch mogelijk te maken heeft het college besloten 17 september 2016 aan te wijzen als collectieve festiviteit, ofwel een algemene feestdag voor de kern Nijkerkerveen. Op zo’n dag gelden voor iedere feestlocatie in Nijkerkerveen lichtere geluidsnormen. Omdat De Laak ook onderdeel is van een horeca-inrichting gelden hier wel striktere geluidsnormen dan op andere plekken in Nijkerkerveen.

Het college heeft besloten de dag aan te wijzen als collectieve festiviteit omdat het dorpsfeest georganiseerd wordt door meerdere verenigingen uit Nijkerkerveen en het dus een breed gedragen feest is. De mogelijkheid om per kern een dag van collectieve festiviteit aan te wijzen werd al benut voor Nijkerk (Boerenmaandag) en Hoevelaken (Dorpsdag). Nijkerkerveen sluit hier nu bij aan.

Dit is een bericht van de gemeente

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen